Πέμπτη, 23 Μαΐ
29oC Αθήνα

Επεισόδια στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Κατά τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον Γιάννη Μιχαηλίδη που απορρίφθηκε το αίτημα για αποφυλάκιση υπήρξαν συγκρούσεις διαδηλωτών με τα ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα κατά το ξεκίνημα της πορείας που συμμετείχαν περίπου 500 άτομα υπήρξε ένταση με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, έγιναν προσαγωγές, ενώ υπήρξαν και καταστροφές καταστημάτων.  Η αστυνομία χρησιμοποίησε και την αύρα.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος είναι γνωστός ως “τοξοβόλος του Συντάγματος”.

Στο σκεπτικό τους οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλούνται την διαγωγή του μέσα στη φυλακή κατά την περίοδο της κράτησης του ενώ εστιάζουν στην απόδραση του, το καλοκαίρι του 2019.

Συγκέντρωση πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη.  Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 20:00 μ.μ. αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Ερμού με Αγίας Σοφίας, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη.

Βρίσκεται μάλιστα στην 67η μέρα απεργίας πείνας και σύμφωνα με την τελευταία γνωμάτευση της προσωπικής γιατρού που τον παρακολουθεί «η κατάστασή του έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις