Ελλάδα

Επεισόδια στη Βουλή – Κρανοφόροι πέταξαν μπουκάλια στους αστυνομικούς

Παρέμβαση για τα επεισόδια που έγιναν λίγο μετά τις 12:00 στην πλαινή σκάλα στη Βουλή όταν ομάδα κρανοφόρων επιτέθηκε κατά αστυνομικών κάνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως αναφέρει:

«Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμαυρώσει τους αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Διοργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία δύο πρωτοφανή σε μαζικότητα και παλμό συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα γράφοντας ιστορία. Διοργανώσαμε δεκαπέντε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πόλεις της Μακεδονίας χωρίς να δώσουμε το παραμικρό δικαίωμα στα «παπαγαλάκια» του συστήματος να λεκιάσουν με την πένα τους τον αγώνα του ελληνικού λαού.

Κηρύξαμε την έναρξη ανένδοτου αγώνα για τη διαφύλαξη της ιστορικής αλήθειας καλώντας τον ελληνικό λαό να κατέβει στην πλατεία Συντάγματος από το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουνίου και να διαδηλώσει ειρηνικά.

Καταγγέλλουμε ότι σήμερα το μεσημέρι εμφανίστηκαν στην πλατεία Συντάγματος ακραία στοιχεία τα οποία προπηλάκισαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα και προσπάθησαν να προκαλέσουν τις αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό την έναρξη επεισοδίων και την εκκένωση της πλατείας Συντάγματος. Ως υποκινητές της προβοκατόρικης αυτής ενέργειας διακρίναμε δύο πρόσωπα που και στο παρελθόν επιχείρησαν να διαλύσουν τους αγώνες των πολιτών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Απέναντι σε πατριδοκάπηλους, ακραίους, κρανοφόρους και κομματικούς στρατούς ροπαλοφόρων που επιχειρούν να κηλιδώσουν τους αγώνες των Ελλήνων θα είμαστε αμείλικτοι. Αυτοί και οι ακραίες ιδεολογίες τους δεν έχουν καμία θέση στην πλατεία Συντάγματος. Η πλατεία από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες θα είναι γεμάτη από αγνούς Έλληνες πατριώτες που ζητούν να μην ξεπουληθεί το ιερό όνομα της Μακεδονίας».

Τα επεισόδια

 

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν μια ομάδα κρανοφόρων και κουκουλοφόρων ανέβηκε τα σκαλιά στο πλάι του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και άρχισε να εκτοξεύει μπουκάλια κατά των αστυνομικών.

Από νωρίς άνδρες των ΜΑΤ είχαν λάβει θέσεις στις σκάλες στο πλάι του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

EPEI

Αρκετοί από τους διαμαρτυρόμενους ανέβηκαν στις σκάλες με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση με τους αστυνομικούς.

EPEIj

Ρεπορτάζ: Κ. Στάμου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ιωάννα Παλιοσπύρου για τυχόν αποφυλάκιση της γυναίκας που της έριξε βιτριόλι: Μου προκαλεί σοκ, είναι εγκληματίας
«Ξέρω ότι είναι κάτι που θα συμβεί κάποια στιγμή, όμως όσο μακριά θεωρώ ότι είναι αυτή τη στιγμή, το έχω λίγο πιο χαλαρά στο μυαλό μου», ανέφερε η Ιωάννα Παλιοσπύρου
Ιωάννα Παλιοσπύρου
Έρευνα για τα αίτια της φονικής έκρηξης στην Πλάκα – Πληροφορίες για ύπαρξη ταχυθερμοσίφωνα φυσικού αερίου
«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια έκρηξη, το ωστικό κύμα ήταν τεράστιο», ανέφερε ο Γιώργος Καλύβας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Καύσης
Έκρηξη στην Πλάκα 7
«Σπαράζει» φίλη των 4 τουριστών που σκοτώθηκαν στην Πλάκα - «Τους τηλεφωνούσα όλη νύχτα με την ελπίδα να τους εντοπίσουν»
«Και οι 4 είναι οι πιο υπέροχοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει ποτέ - Πολύ ευγενικοί, πολύ έξυπνοι, καλοί άνθρωποι και πάντα προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους άλλους», τονίζει φίλη των τουριστών
Η Φλορίντα και ο Ίαν που έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη στην Πλάκα