Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Επεισόδια στην πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας – Τραυματίστηκε 19χρονος στο κεφάλι

Επεισόδια στην πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας – Τραυματίστηκε 19χρονος στο κεφάλι

Ένταση σημειώθηκε στην πορεία των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας. Ένας τραυματίας από δακρυγόνο στο κεφάλι.

Άναψαν για τα καλά τα αίματα στην πορεία των φοιτητών που έγινε στο κέντρο της Αθήνας. Ένας 19χρονος τραυματίστηκε από δακρυγόνο στο κεφάλι, ενώ δεν έλειψαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ.

Η ένταση σημειώθηκε έξω από τη Βουλή στο μπλόκο που είχαν δημιουργήσει τα ΜΑΤ με κλούβες προκειμένου να σταματήσουν τους φοιτητές. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Στο σημείο που έχει τραυματιστεί ο 19χρονος έφτασε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες.

Να σημειωθεί πως ο τραυματίας φοιτητής είναι μέλος της νεολαίας του ΜεΡΑ25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Οι φοιτητές με τη διαμαρτυρία ζητούν την επαναφορά του ασύλου και εκφράζουν την αντίθεσή τους για το χρονικό όριο σπουδών που προτίθεται να εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας. Οι φοιτητές έδωσαν εκ νέου ραντεβού για τις 11 το πρωί της Παρασκευής (25.10.2019) έξω από το υπουργείο Παιδείας. 

ΓΑΔΑ για τα επεισόδια

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα επεισόδια, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τονίζει ότι:

“Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης – πορείας φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας, ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών δυνάμεων στον φραγμό επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας, παραπλεύρως του κτιρίου του κοινοβουλίου”, ενώ επισημαίνει πως “οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να προβούν σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν”.

Από τις επιθέσεις, όπως αναφέρει ακόμη η ΓΑΔΑ, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Επιπλέον προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό όχημα.

Επίσης, σημειώνει ότι ιδιώτης διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και διερευνώνται οι συνθήκες του τραυματισμού του.

Ρεπορτάζ: Στέργιος Σαμαρτζής

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις