Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Επεισόδια στο άγαλμα του Τρούμαν – Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία

Επεισόδια στο άγαλμα του Τρούμαν – Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία

Μια ομάδα αποκόπηκε από την πορεία των μαθητών και των φοιτητών που μετέχουν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο προσπάθησε να προκαλέσει φθορές στο άγαλμα του Τρούμαν με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών από τα ΜΑΤ. Είχαν μάλιστα μαζί τους τροχό για να κόψουν το άγαλμα!

Η σύγκρουση των φοιτητών με τους αστυνομικούς ήταν σώμα με σώμα γύρω από το άγαλμα του Τρούμαν. Κάποιοι που αποκόπηκαν από την πορεία προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές στο άγαλμα του Τρούμαν έχοντας μάλιστα μαζί τους και έναν τρόχο!

Όπως βλέπετε στο βίντεο – ντοκουμέντο του newsit.gr, οι διαδηλωτές είχαν δέσει με σχοινιά το άγαλμα για να το ρίξουν από την θέση του. Τότε ένας από αυτούς πήγε από πίσω με έναν τροχό και φέρεται να προσπάθησε να προκαλέσει φθορές στο άγαλμα.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η βία που ασκήθηκε ήταν υπέρμετρη. Αποτέλεσμα των σφοδρών συγκρούσεων ήταν τρεις διαδηλωτές, σύμφωνα με αντιπρόσωπο του ΠΑΜΕ, να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό.

Λίγο αργότερα σημειώθηκε νέος γύρος επεισοδίων με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη, ο οποίος ζήτησε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ να του παραδώσουν τον τροχό. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν με έντονο τρόπο… σπρώχνοντας τον βουλευτή με τις ασπίδες τους!

Οι διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ και ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι δυο προσαχθέντες για τα επεισόδια. Σύμφωνα με τον κ. Κατσώνη οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις. Για αυτό και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα σοβαρά επεισόδια

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις