Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Επεισόδια στου Ρέντη: DNA και πυρίτιδα «δείχνουν» συμμετοχή του αδερφού του 18χρονου – Στο «μικροσκόπιο» και ο μάνατζερ τράπερ

Επεισόδια στου Ρέντη: DNA και πυρίτιδα «δείχνουν» συμμετοχή του αδερφού του 18χρονου – Στο «μικροσκόπιο» και ο μάνατζερ τράπερ

Ανοίγει η βεντάλια των ερευνών μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων στο κλειστό του Ρέντη που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Το γεγονός ότι βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια δυο ακόμα ατόμων τα βάζει αυτομάτων στο μικροσκόπιο των αρχών για τα επεισόδια στο κλειστό του Ρέντη. Πρόκειται για τον 16χρονο αδερφό του προφυλακισμένου για την εκτόξευση της φωτοβολίδας προς τον αστυνομικό και τον μάνατζερ ενός γνωστού τράπερ.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των αναλύσεων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησαν το dna του 16χρονου αδελφού του προφυλακισμένου 18χρονου, σε κομμάτι εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας, που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στους αστυνομικούς. Επίσης εντοπίστηκε και πυρίτιδα στα χέρια του 16χρονου.

Παράλληλα εντοπίστηκε πυρίτιδα και στα χέρια ενός 26χρονου, που είναι μάνατζερ τράπερ, και που από την πρώτη στιγμή είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν προκύψει κάποιες ταυτοποιήσεις κατασχεμένων από το γήπεδο αντικειμένων με άτομα που ανήκαν στους 424 προσαχθέντες.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως η Αστυνομία δεν προτίθεται να προβεί άμεσα σε συλλήψεις, θα ενημερώσει σχετικά την εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή και αναμένεται τα εντάλματα να εκδοθούν σε φάση μεγαλύτερης ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας, ώστε να έχουν προκύψει και ρόλοι των εμπλεκομένων με τα γεγονότα.

Τέλος, αδιάκοπη είναι η προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ να ταυτοποιήσει το άτομο, που σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου τους καθοδήγησε στην επίθεση κατά των αστυνομικών και τους προμήθευσε με τα «πολεμοφόδια».

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις