Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Επεισόδια στου Ρέντη: Ηχητικό ντοκουμέντο μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα

Επεισόδια στου Ρέντη: Ηχητικό ντοκουμέντο μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi

Το ηχητικό ντοκουμέντο από τις επικοινωνίες μεταξύ των στελεχών των Αρχών, την ώρα που συνέβαιναν τα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη, στα οποία τραυματίστηκε ο 31χρονος αστυνομικός και διακόπηκε ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας το newsit.gr.

«Να μην φύγει κανείς από το γήπεδο, αν δεν λάβεις εντολή», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά ο ένας αστυνομικός στον άλλον, την ώρα που συζητούν για τα επεισόδια και για την κατάσταση του 31χρονου τραυματία, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μετά από 2 χειρουργεία.

«Πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ (σ.σ. επίδεσμο)», ρωτά επίσης ο αστυνομικός.

Αναλυτικά ο διάλογος την ώρα των επεισοδίων στου Ρέντη:

  • «Εισέρχονται Παπαδιαμάντη, κάνω κίνηση μπρος πίσω, στον σταθμό».
  • «Ελήφθη, πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;»
  • «Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί […] γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός».
  • «Έχει κανονικά αισθήσεις ο συνάδελφος Αποστόλη;»

(….)

  • «Β4 ελήφθη, όταν έρθει 541. Επαναλαμβάνει το κέντρο. Κίνησε κανονικά τις δύο δυνάμεις 541 και 535, πάρε μέσα τα άτομα και θα παραμείνεις στις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το κατάλαβες; Και από Σικελιανού και από Αγίας Άννης, είμαστε κατανοητοί;».
  • «Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε».
  • «Μας ενημερώνουν ότι σε 1′ θα είναι εκεί. Αυτό μας ενημερώνουν».
  • «Σε ένα δευτερόλεπτο αν δεν είναι εδώ…», ακούγεται να λέει ο αστυνομικός ουρλιάζοντας.

Νωρίτερα σήμερα, το «φως» της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της διακομιδής του αστυνομικού στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, το βράδυ της Πέμπτης (07.12.2023), μετά τον τραυματισμό του από φωτοβολίδα.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την οπαδικη βία. Αναμένονται σκληρές αποφάσεις από την κυβέρνηση, η οποία έχει θορυβηθεί από τα έκτροπα στο Κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις