Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Επεισόδια στου Ρέντη: «Ξεσκονίζουν» ευρήματα και κάμερες για να βρουν τον δράστη – Στις έρευνες και η ΕΥΠ

Επεισόδια στου Ρέντη: «Ξεσκονίζουν» ευρήματα και κάμερες για να βρουν τον δράστη – Στις έρευνες και η ΕΥΠ

Το μαχαίρι στο κόκκαλο είναι αποφασισμένοι να βάλουν οι υπεύθυνοι και να βρουν τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του 31χρονου αστυνομικού έξω από το κλειστό του Ρέντη κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ την περασμένη Πέμπτη (7.12.2023). Ο άτυχος άνδρας συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για βρεθούν οι υπαίτιοι για όσα έγιναν έξω από το κλειστό του Ρέντη με τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού. Το πρωί πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την οπαδική βία, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, καθώς επίσης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Παρών ήταν και ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης κάτι το οποίο δείχνει ότι οι έρευνες αναβαθμίζονται.

Οι αποφάσεις πάρθηκαν κεκλεισμένων των θυρών και θα ανακοινωθούν την Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι συζητήθηκαν η διακοπή σε όλους τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, κλπ.) μέχρι να υπάρξουν πρωτοβουλίες και από την πλευρά των διοικήσεων των ομάδων για την πάταξη των φαινομένων οπαδικής βίας.

Επίσης, συζητήθηκε οι αγώνες να διεξάγονται χωρίς φιλάθλους, ακόμη και να «σφραγιστούν» οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτό το οποίο αποκλείστηκε, είναι το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛΑΣ από τα γήπεδα. 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι «ο κόμπος έφθασε στο χτένι» με την οπαδική βία και τα μέτρα που θα ληφθούν θα πρέπει να είναι αυστηρά και πρωτίστως αποτελεσματικά.

Κάνουν «φύλλο και φτερό» τις κάμερες έξω από το γήπεδο

Παράλληλα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τις κάμερες γύρω από το γήπεδο του Ρέντη, εκτιμώντας ότι ενδεχομένως και να εντοπίσουν τα πρόσωπα εκείνα, που θα τους οδηγήσουν στον δράστη που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον άτυχο αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον σοβαρότατα στον μηρό. 

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει στην κατοχή της τουλάχιστον δύο βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή των επεισοδίων, τα οποία τα αναλύουν εξονυχιστικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με δήλωση αστυνομικού στην ΕΡΤ, οι χούλιγκαν έριξαν πάνω από 10 ναυτικές φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς.

Έψαχναν τη διμοιρία των ΜΑΤ στα γύρω στενά

Όπως αναφέρει το Star δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο άνθρωπος που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα να μην είναι ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί.

Οι αστυνομικοί έχουν στρέψει την προσοχή τους σε ένα από τα τρία υπολείμματα φωτοβολίδων που βρέθηκαν. Θεωρούν ότι ενδεχομένως να έχει σχέση με τη φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε τραυματίζοντας τον αστυνομικό.

Το ίδιο κανάλι αναφέρει ότι χούλιγκαν φέρονται να έψαχναν τη διμοιρία των ΜΑΤ στα στενά γύρω από το γήπεδο πριν τη δολοφονική επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως υπολείμματα φωτοβολίδας που βρέθηκαν κοντά στο γήπεδο, έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου εντοπίστηκε και μαχαίρι στις τουαλέτες του γηπέδου.

Σημείωσε δε πως «υπήρχαν και κάποια πειστήρια που βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο», όπως υπολείμματα από ρούχα και full face κουκούλες, καθώς «κάποιοι αποπειράθηκαν να κάψουν ρούχα μέσα στις τουαλέτες».

Την ίδια ώρα στο φως της δημοσιότητας έρχονται τα ευρήματα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στου Ρέντη, όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια με τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, οι αστυνομικές Αρχές έχουν συλλέξει φωτοβολίδες, μαχαίρια, μπουκάλια και ρούχα, ευρήματα από τη νύχτα των επεισοδίων στου Ρέντη, τη στιγμή που αναζητείται ο δράστης για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό.

Στο μεταξύ οι 424 προσαχθέντες έμειναν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών σχεδόν 24 ώρες. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης δειγμάτων πυρίτιδας dna και αποτυπωμάτων προκειμένου να βρεθεί ο δράστης της επίθεσης, όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι εκτός από έναν 31 ετών αλλοδαπό με καταγωγή από την Γεωργία σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις