Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Επεισόδια στου Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό – Τι είπε στην απολογία του

Επεισόδια στου Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό – Τι είπε στην απολογία του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 18χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση με τη ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού κατά τα επεισόδια στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη.

Ο 18χρονος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα, τραυματίζοντας βαρύτατα τον αστυνομικό στου Ρέντη, απολογήθηκε για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, της έκρηξης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξης οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.  Όλες οι πράξεις του έχουν αποδοθεί με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο. 

«Πήγα στο γήπεδο με δύο ακόμα φίλους μου και τον αδελφό μου. Κάποια στιγμή είδα κόσμο να βγαίνει προς τα έξω. Από περιέργεια βγήκα κι εγώ να δω τι γίνεται» φέρεται να ισχυρίστηκε ο 18χρονος στην απολογία του.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος περιέγραψε από ποιον κατέληξε η φωτοβολίδα στα χέρια του και πως τελικά έφτασε να την ρίξει, αν και δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ στο παρελθόν, όπως φέρεται να υποστήριξε.

«Ένα άτομο που φορούσε κουκούλα φουλ φέις με μακριά γένια μου έδωσε μια φωτοβολίδα και μου είπε να την πετάξω. Μου έδειξε πώς λειτουργεί γιατί εγώ δεν ήξερα. Όταν την άνοιξα, όπως μου είχε δείξει, η φωτοβολίδα μου πήρε το χέρι και έφυγε προς τα κάτω στο έδαφος. Έκανε γκελ μπροστά μου, πολύ κοντά σε εμένα, και είδα να πηγαίνει προς το μέρος του αστυνομικού. Εκείνη την ώρα είδα άλλη μια να κατευθύνεται προς το μέρος του» φέρεται επίσης να υποστήριξε ο νεαρός κατηγορούμενος.

Πάντως, ο 18χρονος φέρεται κα δήλωσε συντετριμμένος από τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού. «Εάν τραυματίστηκε από τη δική μου φωτοβολίδα ζητώ συγγνώμη από τον ίδιο και την οικογένειά του. Δεν ήθελα να του κάνω κακό» φέρεται να ανέφερε συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος, ενώ πρόσθεσε πως δεν είναι οργανωμένος αλλά απλός φίλαθλος που δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ στο παρελθόν και δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια.

Ο 18χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλε αίτημα για να υπαχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε διότι μπορούσε να υποβληθεί σε αυτό το δικονομικό στάδιο. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις