Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Επεισόδια στου Ρέντη: Στο στόχαστρο ο «καθοδηγητής» που έδωσε την εντολή για την επίθεση με φωτοβολίδα στον 18χρονο

Επεισόδια στου Ρέντη: Στο στόχαστρο ο «καθοδηγητής» που έδωσε την εντολή για την επίθεση με φωτοβολίδα στον 18χρονο

Από τον εξονυχιστικό έλεγχο των Αρχών περνούν οι πληροφορίες που καταφτάνουν στην ΕΛΑΣ από μαρτυρικές καταθέσεις για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό τη νύχτα των επεισοδίων στου Ρέντη.

Με την ΕΛΑΣ να κρατά στα «χέρια» της τον 18χρονο, που ομολόγησε για το δολοφονικό χτύπημα στον αστυνομικό στου Ρέντη, ο οποίος εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, οι έρευνες επικεντρώνονται στον «καθοδηγητή» που έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα στον δράστη, του έδειξε  πως να την ενεργοποιήσει και πως να ρίξει ευθεία βολή.

Αυτό ακριβώς είπε ο 18χρονος, ομολογώντας την πράξη του στους αστυνομικούς και «δείχνοντας» σε ένα μεγαλύτερο από εκείνο άτομο, που του έδωσε την εντολή για την επίθεση.

Έτσι, οι Αρχές αναζητούν έναν άνδρα ηλικίας 35-40 ετών, για τον οποίο ο 18χρονος δράστης δεν έχει δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς υποστήριξε στους αστυνομικούς πως ο «καθοδηγητής» φορούσε full face, συνεπώς δεν είδε το πρόσωπό του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το άτομο αυτό είναι γνωστό στις Αρχές, έχοντας πρωταγωνιστήσει και σε άλλα επεισόδια.

Σημειώνεται πως ο 18χρονος δράστης ισχυρίστηκε ότι υπήρχε η πληροφορία πως θα έκαναν επίθεση στους αστυνομικούς και πως υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες.

Υποστήριξε ότι οι καθοδηγητές τους έδωσαν την εντολή να βγουν έξω και πως προμηθεύτηκαν από άλλα άτομα τις φωτοβολίδες, που εκτόξευσαν στους αστυνομικούς.

Ο 18χρονος οδηγείται αύριο, Δευτέρα (11.12.23) στον εισαγγελέα για να απολογηθεί, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για άλλα έξι αδικήματα.

Του έδειξαν φωτογραφίες υπόπτων

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Αρχές αναζητούν τον στενό πυρήνα των δραστών των επεισοδίων, δείχνοντας φωτογραφίες υπόπτων στον 18χρονο.

Ο ίδιος αν και «λάλησε» για το πως στήθηκε το σκηνικό, εντούτοις σε ό,τι έχει να κάνει με ονόματα ατόμων, όπως είπε «δεν θυμόταν».

Εκτιμάται ότι δεν θέλησε να ανοίξει το στόμα του και να «καρφώσει», καθώς φοβάται πως αν μιλήσει για συγκεκριμένα άτομα, θα υπάρξουν συνέπειες.

Ψάχνουν… παλιούς γνώριμους

Την ίδια στιγμή, οι έρευνες της ΕΛΑΣ στρέφονται στους παλιούς γνώριμους των Αρχών για υποθέσεις οπαδικής βίας, προκειμένου να βρουν ποιοι έδωσαν την εντολή για το χτύπημα με την φωτοβολίδα σε βάρος του αστυνομικού.

Μάλιστα, κατάθεση στην ασφάλεια έδωσε και ο 16χρονος αδερφός του συλληφθέντος, ο οποίος βρισκόταν στο γήπεδο τη νύχτα των επεισοδίων.

«Πολύ σημαντικό να βρούμε τους ηθικούς αυτουργούς»

 «Δικαιώνεται η απόφαση για τη μαζική προσαγωγή. Άνοιξαν τα στόματα ακόμα και όταν βρισκόμασταν στο Μεταγωγών», δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στον Alpha, για τη σύλληψη του 18χρονου.

«Ελέγχονται πολύ προσεκτικά οι πληροφορίες. Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε τους ηθικούς αυτουργούς, χρειαζόμαστε χρόνο», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον 18χρονο ο οποίος ήταν μέσα στους προσαχθέντες, είπε ότι αρχικά αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν είχαν ακόμη προκύψει τα στοιχεία, που ήρθαν στην υπηρεσία το βράδυ του Σαββάτου (09.12.23). 

«Υπήρχαν στοιχεία σε βάρος του από μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και ο ίδιος έδωσε λεπτομερή κατάθεση που «κούμπωσε» με τα στοιχεία που είχε η ΕΛΑΣ στα χέρια της», τόνισε.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις