Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Επεισόδια στου Ρέντη: Ταυτοποιήθηκαν 25 άτομα και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια

Επεισόδια στου Ρέντη: Ταυτοποιήθηκαν 25 άτομα και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi

Στην Ασφάλεια οδηγήθηκαν μετά την ταυτοποίησή τους 25 άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα ο 31χρονος αστυνομικός, που νοσηλεύεται μέχρι σήμερα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ενώ έχασε το πόδι του.

Τα 25 άτομα που οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για να καταθέσουν σχετικά με τα επεισόδια στου Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου, την ημέρα του αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για το League Cup, ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι από αυτούς που είχαν κροτίδες και φωτοβολίδες πάνω τους, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι 25 που οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια περιέγραψαν τους υπόλοιπους χούλιγκαν, ωστόσο ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορούσαν να δουν τα πρόσωπά τους, επειδή αυτοί φορούσαν κουκούλες full face.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του OPEN, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο να εντάξουν τουλάχιστον 5 άτομα στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, τα οποία μπορούν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες στις Αρχές.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η προϋπόθεση για να μπουν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων είναι να δώσουν πληροφορίες για τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίες θα αξιολογηθούν και έτσι θα δοθεί το πράσινο φως για την προστασία τους.

Την ίδια ώρα, παρατείνεται η αγωνία για τον 31χρονο αστυνομικό που νοσηλεύεται μέχρι σήμερα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, καθώς σήμερα (20.12.2023) έγινε γνωστό πως θα αναβληθούν για τουλάχιστον 2 ημέρες οι εξετάσεις για τη νευρολογική εκτίμησή του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις