Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Επεισοδιακά Θεοφάνεια με ένταση, συλλήψεις και συνωστισμό από τη Θεσσαλονίκη ως το Αίγιο (video)

Επεισοδιακά Θεοφάνεια με ένταση, συλλήψεις και συνωστισμό από τη Θεσσαλονίκη ως το Αίγιο (video)

Από τη μια το κράτος και πολίτες που ανησυχούν για τη διασπορά του κορονοϊού και από την άλλοι ιερείς και πιστοί, που γιόρτασαν τα Θεοφάνεια σα να μην υπάρχει κορονοϊός. Αυτές ήταν οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: Του εορτασμού των Θεοφανείων 2021.

Οι εικόνες έξω από τον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι, με ουρές πιστών μέχρι εκεί που έφτανε το μάτι, προκάλεσαν από νωρίς το πρωί προβληματισμό. Οι πιστοί έσπευσαν στην εκκλησία για να πάρουν Αγιασμό και ο συνωστισμός δεν αποφεύχθηκε όπως φαίνεται και στις εικόνες του newsit.gr.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι εντάσεις από πιστούς που διαμαρτυρήθηκαν όταν είδαν τους δημοσιογράφους οι οποίοι απάντησαν ότι απλά κάνουν την δουλειά τους. «Να πάτε στα λεωφορεία να τραβήξετε», είπε κάποια πιστή και κάποιος άλλος απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους με… γαλλικά.

Θεσσαλονίκη: Ένταση και προσαγωγές στον Λευκό Πύργο – Άτομα έριξαν το σταυρό 

Ένταση επικράτησε στον Λευκό Πύργο καθώς άτομα δεν υπάκουσαν στις εντολές για τα φετινά ιδιαίτερα Θεοφάνεια, συνωστίστηκαν, έριξαν τον Σταυρό και προσήχθησαν.

Η αστυνομία προσπάθησε να τους αποτρέψει κυνηγώντας τους, μάλιστα, για αρκετά μέτρα. Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο του GRTimes.gr τα άτομα ρίχνουν το σταυρό στη θάλασσα. Κανείς από όσους ήταν εκεί σχεδόν δεν τηρούσε τα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε τουλάχιστον 5 προσαγωγές.

Αίγιο: Πρόστιμο στον μητροπολίτη και στους πιστούς που έπεσαν στη θάλασσα για τον σταυρό (video)

Εικόνες στο Αίγιο που παραπέμπουν σε εποχές και χρόνια προ κορονοϊού. Ο μητροπολίτης έριξε τον σταυρό στη θάλασσα και δύο νεαροί βούτηξαν για να τον πιάσουν. 

Τον Αγιασμό των υδάτων στην θάλασσα, έκανε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο. 

Το Λιμενικό επενέβη, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και επέβαλε στον Μητροπολίτη 1.500 ευρώ πρόστιμο και από 300 ευρώ στους δύο πιστούς, βάσει των σχετικών διατάξεων προστασίας κατά covid-19. Δείτε τις εικόνες του flamis.gr

Κρήτη: Στριμωγμένοι σαν τις σαρδέλες μέσα στη μητρόπολη Χανίων

Εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη των Χανίων για τα Θεοφάνεια, με πιστούς που θέλησαν να παραλάβουν τον Αγιασμό. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, ο κόσμος ήταν αρκετός, χωρίς να κρατά αποστάσεις.

Αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, δεν έλειψαν τα ευτράπελα, με 4 γυναίκες να ρίχνουν το Σταυρό στη θάλασσα στην Καλαμάτα για  να αγιάσουν τα νερά και έναν ιερέα να αγιάζει μόνος του τα νερά στη Χαλκίδα, ρίχνοντας στη θάλασσα λίγο αγιασμό την ώρα που στις εκκλησίες της περιοχής ήταν δυνάμεις της Αστυνομίας. 

Ντου της Αστυνομίας έγινε στον Άγιο Ελευθέριο της Πάτρας, στο προαύλιο του ναού, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί πιστοί ενώ συνωστισμός με ουρές πιστών καταγράφηκαν και στον Άγιο Νεκτάριο στη Θεσσαλονίκη. 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις