Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Αστακός» η Αθήνα για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Αστακός» η Αθήνα για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, drones και «Αίαντες» συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ για τη συμπλήρωση 14 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον Δεκέμβρη του 2008 στα Εξάρχεια.  

Τα μέτρα της ΕΛΑΣ θα είναι και φέτος δρακόντεια, για την αποτροπή επεισοδίων στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις. Από νωρίς το πρωί, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε άλλες περιοχές που έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική επιτήρηση. 

Όσον αφορά τώρα στην Αθήνα, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, συνεπικουρούμενοι από ενάερια μέσα, θα προσπαθήσουν να προλάβουν το ενδεχόμενο επεισοδίων και να προβούν σε καταστολή εφόσον αυτό χρειαστεί.

Για την Αθήνα, σήμερα (06.12.2022) έχουν προγραμματιστεί να γίνουν δύο πορείες. Η πρώτη από αυτές, η οποία διοργανώνεται από μαθητές, θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Η δεύτερη, στην οποία θα συμμετέχουν συλλογικότητες, πολιτικοί φορείς και πολίτες, θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από τα Προπύλαια.

Παράλληλα, πριν από τις πορείες, αστυνομικοί θα βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας και θα προχωρούν σε προληπτικούς ελέγχους, ενώ ο πυροβολισμός του 16χρονου Ρομά χθες τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα της ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς δεν αποκλείουν το συγκεκριμένο περιστατικό να πυροδοτήσει επεισόδια. Χθες στη Θεσσαλονίκη, από τις απογευματινές ώρες έως και αργά το βράδυ, σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος, αλλά και σε πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.  

Από εκεί και πέρα, κλειστός είναι από τις 9 το πρωί, ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο», με τους συρμούς να διέρχονται χωρίς να κάνουν στάση, με εντολή της ΕΛΑΣ.

Στο μεταξύ, η Τροχαία, λόγω των συγκεντρώσεων και των πορειών θα προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Αυτές θα πραγματοποιούνται σταδιακά και όπου χρειάζονται, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επιπλέον, από Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής τονίζεται ότι θα ήταν καλό οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και τη στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτηση τους όσο και για την αποφυγή περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Θανάσης Γερασιμίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις