Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Δρακόντεια μέτρα από την αστυνομία

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Δρακόντεια μέτρα από την αστυνομία
photo αρχείου intime

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. εν όψει της αυριανής (Παρασκευή 6/12) επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Τα μέτρα που έχει λάβει η αστυνομία κλιμακώνονται σταδιακά από χθες και αύριο Παρασκευή θα κορυφωθούν από το πρωί μέχρι και την λήξη όλων των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι εντολές από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. προς τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων είναι «καμία ανοχή σε βίαιες ενέργειες και έκτροπα με καταστροφές περιουσιών και παραπομπή στην δικαιοσύνη όποιων τα προκαλέσουν».

Με βάση αυτό το πλαίσια έχει καταρτιστεί από τη ΓΑΔΑ σχέδιο άμεσης επέμβασης σε περίπτωση επεισοδίων και συλλήψεις, αλλά παράλληλα όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός, έχουν δοθεί διαταγές, οι αστυνομικοί να δείξουν ψυχραιμία και να μην προκαλέσουν.

Ακόμη έχουν ληφθεί μέτρα για την προστασία δημοσίων κτιρίων άλλα και αστυνομικών στόχων, ενώ σε επιφυλακή είναι οι δυνάμεις και λόγω της προγραμματισμένης για αυτή την ώρα συγκέντρωσης στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ.

Για την αξιολόγηση της κατάστασης και την κατάρτιση των σχεδίων για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, πραγματοποιήθηκε σειρά συσκέψεων στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο ίδιος ο υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε την ΓΑΔΑ προκειμένου να έχει προσωπική άποψη για τα μέτρα και να δώσει κατευθύνσεις.

Για την εφαρμογή των μέτρων θα χρησιμοποιηθούν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που θα παρακολουθούν από κοντά τις πορείες, ενώ σε επιφυλακή θα είναι οι ΟΠΚΕ και η Ομάδα «Δράση».

Ταυτόχρονα από την Ασφάλεια επιτηρούνται συγκεκριμένοι χώροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια, ενώ επιτήρηση από αέρος θα γίνεται και με τα drone της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή λήγει και η προθεσμία που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την λήξη των καταλήψεων κτιρίων, είτε με την απομάκρυνση των καταληψιών, είτε με την μίσθωση των κτιρίων από αυτούς που τα χρησιμοποιούν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η λήξη της προθεσμίας δεν σημαίνει άμεση δράση της Αστυνομίας, ωστόσο, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «τρέχουν μηνύσεις κρατικών φορέων και ιδιωτών ιδιοκτητών των υπό κατάληψη κτιρίων και σύντομα θα ξεκινήσουν αστυνομικές επιχειρήσεις, για την απομάκρυνση των καταληψιών».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει διευκρινίσει ότι αλλοδαποί που διαμένουν σε τέτοια κτίρια θα μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις