Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: “Οχυρωμένο” το κέντρο της Αθήνας – Μπαράζ προσαγωγών και ένταση στα Εξάρχεια

Επέτειος Γρηγορόπουλου: “Οχυρωμένο” το κέντρο της Αθήνας – Μπαράζ προσαγωγών και ένταση στα Εξάρχεια

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περισσότερες από 100 προσαγωγές. Η αστυνομία έκανε χρήση κρότου λάμψης στην πλατεία Εξαρχέιων για να απομακρύνει διαδηλωτές. Φωτογραφίες και βίντεο.

“Φρούριο” είναι από το πρωί της Κυριακής (06.12.2020) το κέντρο της Αθήνας, για την αποτροπή συγκέντρωσης στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και για την επιτήρηση άλλων χώρων, όπου ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν ανάλογες συγκεντρώσεις.

Μέχρι στιγμής, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 100 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 60 έγιναν κοντά στο σημείο δολοφονίας και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Στις 14.00, ομάδα ΔΕΛΤΑ και άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση κρότου λάμψης για να απομακρύνουν διαδηλωτές που εμφανίστηκαν με πανό στην πλατεία Εξαρχείων. Την ίδια στιγμή ομάδα ΔΕΛΤΑ έπεσε πάνω σε δημοσιογράφους. 

Περίπου στις 12.30, περίπου 100 φοιτητές στην Πατησίων άνοιξαν πανό. Μόλις έφτασαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, το μάζεψαν, απομακρύνθηκαν και κλείστηκαν σε κτίριο στη Στοά Φέξη.

Περίπου 10-15 κάτοικοι  των Εξαρχείων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία της Αστυνομίας.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που -τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας- επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στον τόπο της δολοφονίας, παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Λίγο αργότερα, ανάλογο περιστατικό συνέβη με 20 άτομα που βγήκαν από μία πολυκατοικία και θέλησαν να προσεγγίσουν την οδό Τζαβέλλα για να αφήσουν λουλούδι.

Στην οδό Γραβιάς, προσήχθησαν δέκα μέλη του ΚΚΕ (μ-λ).

Πάνω από 40 προσαγωγές στην οδό Ναυαρίνου, όταν το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα προσπάθησε να πλησιάσει το σημείο και τους μπλόκαραν πάλι αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας παρενέβησαν και στο Μέγαρο Μουσικής, όπου είχαν συγκεντρωθεί άτομα.

Επί ποδός βρίσκονται τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί, δημιουργώντας ένα κλοιό γύρω από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Το ελικόπτερο και το drone της ελληνικής αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ αυξημένα θα είναι και τα μέτρα προστασίας στα αστυνομικά τμήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις