Ελλάδα

Έπιασαν τους κλέφτες που ρήμαζαν σπίτια στην Αττική και στην Εύβοια ακόμα και όταν ήταν μέσα οι ιδιοκτήτες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Αστυνομία εξάρθρωσε συμμορία τα μέλη της οποίας φέρονται να έκαναν ληστείες και κλοπές σε σπίτια, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας.

Την Πέμπτη (19/10), έγινε επιχείρηση της Αστυνομίας σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, κατά την οποία συνελήφθησαν 3 μέλη της συμμορίας, κατηγορούμενα -κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ. από την έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, τουλάχιστον από το Μάιο, είχαν φτιάξει εγκληματική οργάνωση-συμμορία, με σκοπό τις κλοπές και τις ληστείες σε σπίτια, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία και συγκεκριμένα:

-Κατόπτευαν γειτονιές σε διάφορες περιοχές της Αττικής, για να επιλέξουν τα σπίτια-στόχους τους, στα οποία κατοικούσαν αποκλειστικά ηλικιωμένοι,

-Για τη μετάβαση και αποχώρησή τους, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα, τα οποία, κατά κύριο λόγο, ήταν ενοικιαζόμενα,

-Στάθμευαν το όχημα σε απόσταση από τον στόχο τους, τον οποίο προσέγγιζαν πεζή, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί,

-Ένα μέλος είχε ρόλο «τσιλιαδόρου», παραμένοντας έξω από την οικία, ενώ τα υπόλοιπα μέλη εισέρχονταν είτε διαρρηγνύοντας μπαλκονόπορτες ή άλλα σημεία εισόδου είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης των ενοίκων.

Μάλιστα, όπως τονίζεται από την Αστυνομία, τα μέλη της συμμορίας λειτουργούσαν με χαρακτηριστική θρασύτητα, αφού δεν δίσταζαν να μπουν στα σπίτια από τα οποία δεν απουσίαζαν οι ένοικοι, ενώ δεν εγκατέλειπαν την προσπάθειά τους ακόμα και αν γίνονταν αντιληπτοί από τα θύματά τους, απειλώντας τους με αιχμηρά αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους.

Ιδιαίτερη είναι μία περίπτωση κλοπής στην περιοχή του Ηρακλείου, με θύμα ηλικιωμένο άτομο, ο οποίος, λίγο μετά την κλοπή, κατέληξε.

Συνολικά από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•Πλήθος χρυσαφικών,

•Πλήθος κινητών και καρτών SIM,

•Πλήθος αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων,

•Μαχαίρι, 380 ευρώ και όχημα.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά μία ληστεία και 6 κλοπές σε σπίτια στην Αττική και στην Εύβοια, ενώ το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος της συμμορίας ξεπερνά το ποσό των 57.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κακοκαιρία «εξπρές» με καταιγίδες και χαλάζι την Παρασκευή – Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού και οι 11 περιοχές που θα επηρεαστούν
Συναγερμός σε 11 περιοχές της χώρας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και έντονη κεραυνική δραστηριότητα για την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο
Καιρός
Νέο βίντεο ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου - Η στιγμή που ο 28χρονος φεύγει από το γραφείο του ποινικολόγου
Το newsit.gr φέρνει στο φως νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 28χρονος φεύγει από το γραφείο του Σταύρου Γεωργίου επί της οδού Γ' Σεπτεμβρίου, αφού δολοφόνησε τον 73χρονο
Ο 28χρονος καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του Σταύρου Γεωργίου 33
Παλαιό Φάληρο: Άγνωστος επιτέθηκε σε γυναίκα στην είσοδο του σπιτιού της – Προσπάθησε να της αρπάξει την τσάντα
Από τις κραυγές, κάποιοι ένοικοι της πολυκατοικίας έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει, και ένας από αυτούς προσπάθησε να τον καταδιώξει, δίχως όμως να τον προλάβει
Παλαιό Φάληρο