Ελλάδα

Επίδομα ανεργίας στους εργαζόμενους επιχειρήσεων που καταστράφηκαν στις πυρκαγιές

Επίδομα ανεργίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές της 23ης και της 24ης Ιουλίου 2018 προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με τίτλο «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκεκριμένα, με την προτεινόμενη τροπολογία, προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ολικά ή μερικά από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Περιφέρεια Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 και κατέστησαν εξ αυτού του λόγου άνεργοι, εφόσον δεν πληρούν τις προϋποθέσεις επιδότησης ανέργων, του άρθρου 4 του ν. 1545/1985, δικαιούνται να λάβουν την ελάχιστη διάρκεια για επίδομα ανεργίας.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, προκειμένου να αποκατασταθεί η δυνατότητα λήψης τακτικής επιδότησης ανεργίας την οποία θα δικαιούνταν, εάν η απασχόλησή τους δεν είχε διακοπεί από τις πυρκαγιές της 23ης και της 24ης Ιουλίου 2018, με την προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπεται ότι, εάν οι εργαζόμενοι αυτοί και πλέον άνεργοι δεν συγκεντρώνουν τον αναγκαίο αριθμό ημερών απασχόλησης για τη λήψη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δικαιούνται κατ’ εξαίρεση να λάβουν την ελάχιστη διάρκεια της τακτικής επιδότησης ανεργίας των κοινών ανέργων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στα Μέγαρα: Νύχτα αγωνίας για Κανδήλι, Κρύο Πηγάδι, Άγιο Νεκτάριο και Λούμπα Βιλίων – Αντιπυρικές ζώνες και 112 για εκκενώσεις 4 περιοχών
Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες πριν ξημερώσει, ενώ οι ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης
Φωτιά στα Μέγαρα
Φραγκούλης για τραγωδία στην Ψάθα: «Έλειψε ο συντονισμός των ελικοπτέρων – Δεν επιτρέπεται να επιχειρούν ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο ρίψης νερού»
Ο πραγματογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων Παντελής Φραγκούλης αναλύει τα πρώτα στοιχεία της τραγωδίας και εξηγεί τι, κατά την εκτίμησή του, μπορεί να οδήγησε στη σύγκρουση των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων
Ελικόπτερο 24
Δολοφονία στην Κυψέλη: Ο 26χρονος σκότωσε την Βρετανίδα επειδή «ήθελε να κάνει τη σύντροφό του χριστιανή» – Η μαρτυρία «κλειδί»
Η σύντροφος του δράστη κατέθεσε στις αρχές ότι ο 26χρονος της αποκάλυψε ότι σκότωσε την Βρετανίδα «επειδή πίστευε πως θέλει να την κάνει χριστιανή»
Η 38χρονη που βρέθηκε νεκρή στην Κυψέλη 15