Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Επίδομα νεανικής αλληλεγγύης: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Επίδομα νεανικής αλληλεγγύης: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί το ΦΕΚ για το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης. Το επίδομα θα δοθεί σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών, και θα είναι ύψους 400 ευρώ.

Το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης θα χορηγηθεί τις επόμενες μέρες από το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Προϋπόθεση για να πάρει ένας νεος άνθρωπος το επίδομα είναι ο άνεργος να ήταν εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ την 31η Οκτωβρίου 2017 και να εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου έως σήμερα.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι του Επιδόματος Νεανικής Αλληλεγγύης ανέρχονται σε περίπου 55.000 άτομα. Για τη χορήγηση του ποσού έχει δεσμευθεί κονδύλι άνω των 20.000.000 ευρώ.

Το ΦΕΚ για την επιχορηγηση του επιδόματος αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017.

Η διαδικασία

Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση, αλλά μόνο να δηλώσουν/ επικαιροποιήσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ). Αυτό πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, κάνοντας χρήση της εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Η διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ είναι ανοιχτή για τους δικαιούχους, ώστε να κάνουν άμεσα την επικαιροποίηση των στοιχείων τους.

Η πίστωση του ποσού στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μόνο ηλεκτρονικά και με χρήση του κλειδαριθμού τους να κάνουν επικαιροποίηση των στοιχείων τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να μεταβούν στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ, ανά την επικράτεια, γιατί εκει δεν μπορεί να γίνει αυτό.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις