Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Επίδομα Τσίπρα: Δεν το πήραν όλοι οι δικαιούχοι – Πότε θα το πάρουν οι υπόλοιποι

Επίδομα Τσίπρα: Δεν το πήραν όλοι οι δικαιούχοι – Πότε θα το πάρουν οι υπόλοιποι

– Με τα χέρια άδεια έμειναν πολλοί δικαιούχοι του επιδόματος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός
– Όπως παραδέχθηκε ο διοικητής του ΕΦΚΑ αυτό έγινε γιατί… δεν πέρασε ο ταχυδρόμος σε κάποιες περιοχές
– Πότε θα μπορέσουν να πάρουν την 13η σύνταξη όσοι δεν την πήραν σήμερα λόγω κοσμοσυρροής στα ΕΛΤΑ

Δεν πήραν όλοι οι δικαιούχοι το εφάπαξ επίδομα, ή 13η σύνταξη που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός. Παρά το γεγονός ότι κάποιοι στήθηκαν στο κρύο και περίμεναν, ο μποναμάς δεν ήρθε για όλους όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής για τη διατύπωση γνώμης στον διορισμό του προτεινόμενου διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Αθανάσιου Μπακαλέξη, και ο ίδιος ο διοικητής του ΕΦΚΑ διαβεβαίωσε ότι το σύνολο των 629.600.000 ευρώ, που αφορά την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, διατέθηκε όμως, ο ίδιος ανέφερε ότι υπήρξαν κάποιες περιοχές της χώρας, στις οποίες οι συνταξιούχοι δεν έλαβαν το χρηματικό ποσό που τους αναλογεί και εξέφρασαν παράπονα.

Αιτία όπως εξήγησε ο κ. Μπακαλέξης – σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τα ΕΛΤΑ – ότι αυτό συνέβη διότι σε κάποια κοινότητα δεν πέρασε σήμερα ο ταχυδρομικός διανομέας, ο οποίος θα περάσει αύριο, ή σε κάποιο ταχυδρομικό γραφείο καθυστέρησε η εξυπηρέτηση, λόγω κοσμοσυρροής. «Αυτό μπορεί να συμβεί. Αλλά το επίδομα έχει διανεμηθεί παντού και είναι ακριβώς το ποσό που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ότι θα δοθεί», τόνισε ο κ. Μπακαλέξης.

Εξάλλου, ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Πετρόπουλος, ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι που πληρώνονται οι συντάξεις τους μέσω των τραπεζών βρήκαν τα ποσά του επιδόματος στον λογαριασμό τους. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτή είναι η πρώτη πληρωμή που έκανε ο ΕΦΚΑ με μεγάλη επιτυχία, από ό,τι φαίνεται, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί καλύτερα και με ταχύτερους ρυθμούς η υλοποίηση του έργου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε