Ελλάδα

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Νωρίς το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 βρέθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και μίλησε για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών. Σημειώνεται πως σήμερα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις σχετικά με την ανακύκλωση και αντικατάσταση συσκευών.

Ο Κώστας Σκρέκας αποκάλυψε πως η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα ανοίξει το μεσημέρι της Τρίτης (21.6.2022) και διευκρίνισε πως τα καταστήματα ηλεκτρικών είναι υπεύθυνα για την ανακύκλωση των παλιών συσκευών. Αποκάλυψε, δε, πως τον Νοέμβριο αναμένεται να ανοίξει ανάλογο πρόγραμμα για επαγγελματίες.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, από το πρόγραμμα αναμένεται να ωφεληθούν περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν μέχρι 3 συσκευές. Οι συσκευές αυτές είναι ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά και οι ωφελούμενοι θα μπορούν να αντικαταστήσουν έως 2 κλιματιστικά και μια άλλη συσκευή της επιλογής τους ή έως 1 συσκευή από κάθε είδος.

Επανέλαβε πως στην πλατφόρμα θα μπορούν να καταθέσουν όλοι αίτηση χωρίς αποκλεισμούς, αλλά θα υπάρξει μια μοριοδότηση ανάλογα με το εισόδημα ή άλλα κοινωνικά κριτήρια. Σημείωσε πως όσοι δεν επιλεχθούν θα παραμένουν στη πλατφόρμα ως επιλαχόντες, ώστε αν καταστεί εφικτό να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος και να επιλεγούν στη συνέχεια.

Τόνισε πως ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέσει αίτηση για ένα σπίτι. Όταν επιλεγεί ο δικαιούχος θα λάβει ένα μήνυμα στο κινητό του, το οποίο θα περιέχει και τον αριθμό του εκπτωτικού κουπονιού.

 

Διευκρίνισε πως οι πολίτες στη συνέχεια θα απευθυνθούν στο κατάστημα που έχουν επιλέξει, το οποίο είναι και υπεύθυνο να διαπιστώσει αν η συσκευή που πρέπει να αντικατασταθεί πληροί τις προϋποθέσεις και στη συνέχεια το ίδιο κατάστημα θα φροντίσει για την ανακύκλωση της.

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας πως η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει γύρω στις 4-5 το απόγευμα και σήμερα θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις όσοι το ΑΦΜ τους τελειώνει σε 1 και 2.

Η αντικατάσταση των συσκευών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους δικαιούχους μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ γύρω στον Νοέμβριο θα ακολουθήσει και ανάλογο πρόγραμμα που θα αφορά τους επαγγελματίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου: Οι υπερδικαστές», η απονομή της δικαιοσύνης και οι αιχμές για την υπόθεση των Τεμπών
"Οι δικαστές πρέπει να απαντούν θεσμικά, ήτοι κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους, οφείλουν να δικάζουν ψύχραιμα, με βάση τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους"
Άρειος Πάγος 2
Νέα πρόκληση από την Τουρκία - Εξέδωσε Navtex και ζητά την αποστρατικοποίηση 23 ελληνικών νησιών στο Αιγαίο
Τα 23 νησιά είναι: Θάσος, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ικαρία, Σάμος, Αστυπάλαια, Ρόδος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Τήλος, Νίσυρος, Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Λειψοί, Σύμη, Κως και Καστελόριζο
Τουρκική φρεγάτα 30
Επανεξετάζεται το καθεστώς ασύλου του Παλαιστίνιου που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση στο Αιγάλεω και για εμπρησμό στον Υμηττό
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ίδια πρακτική θα ακολουθείται αυτόματα σε όλες τις περιπτώσεις που διαπράττεται ποινικό αδίκημα από δικαιούχους ασύλου
Ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη για επιθέσεις σε τρεις γυναίκες στο Αιγάλεω
26
Η πρώτη εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα μετά από καρκίνο του ενδομητρίου – 34χρονη από τη Βόρεια Ελλάδα ετοιμάζεται να γίνει μητέρα
Μια 34χρονη ασθενής από τη Βόρεια Ελλάδα που είχε προσβληθεί από καρκίνο ενδομητρίου ετοιμάζεται σήμερα να γίνει μητέρα με εξωσωματική γονιμοποίηση
Έγκυος γυναίκα