Ελλάδα

Επικοινωνία Δένδια με Λαβρόφ για Συρία, Λιβύη και Ρώσους τουρίστες

Οι διμερείς σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και η αντιμετώπιση της πανδημίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι δύο υπουργοί αντήλλαξαν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με τους χειρισμούς που απαιτήθηκαν αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ ο Ν. Δένδιας ευχαρίστησε τον κ. Λαβρόφ για τη βοήθεια που παρέσχε στις προσπάθειες επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών από τη Ρωσία.

Στο διμερές πλαίσιο όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο Ν. Δένδιας αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας, τονίζοντας τη σημασία του Κοινού Σχεδίου Δράσης στην εμβάθυνση και περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων αυτών, τόσο στο πολιτικό όσο και στο οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Περαιτέρω, αναφέρεται ότι τονίσθηκε η σημασία των τουριστικών ροών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα και η θετική επίδρασή τους στις σχέσεις μεταξύ των λαών μας.

Τέλος, οι ίδιες διπλωματικές πηγές κάνουν γνωστό πως οι δύο υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί σειράς περιφερειακών ζητημάτων, με έμφαση στις εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του