Ελλάδα

Επικουρικές συντάξεις: Αυξήσεις για 250.000 συνταξιούχους από 2 Ιουνίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις 2 Ιουνίου, 250.000 συνταξιούχοι θα λάβουν αυξημένες τις επικουρικές συντάξεις τους, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

«Δόθηκε το πράσινο φως από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει, καθώς συνεργάζεται μεθοδικά και συντονισμένα.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι αποκαθίσταται μία μεγάλη αδικία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε 250.000 συνταξιούχους, τονίζοντας ότι, στις 2 Ιουνίου, που θα γίνει η καταβολή των επικουρικών συντάξεων, περίπου 250.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση μεσοσταθμικά 99,5 ευρώ μικτά. Όπως είπε, η αύξηση θα κυμαίνεται από 5 ευρώ έως περίπου 200 ευρώ.

Ερωτηθείς για τα αναδρομικά, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι, όταν και εφόσον καταβληθούν τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων και των επικουρικών από την 1η Οκτωβρίου 2019 στους εκατοντάδες-χιλιάδες συνταξιούχους, η καταβολή θα γίνει εφάπαξ, αυτόματα και συνολικά σε όλους. «Δεν θα γίνει σε δόσεις ούτε σε τμηματικές καταβολές» διευκρίνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τζέιμς Δαλαμάγκας: Ξεσπούν οι συγγενείς του Γιώργου Γιαννόπουλου για την απόφαση μη έκδοσης στην Αυστραλία – «Δεχτήκαμε χαστούκι από την Ελλάδα»
Δεν θα εκδοθεί στην Αυστραλία επειδή είναι Έλληνας πολίτης και επειδή το αδίκημα έχει παραγραφεί στη χώρα, αν υπήρχε καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, τότε τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα
Τζέιμς Δαλαμάγκας
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: «Βρέθηκε σε άλλο αντικείμενο το DNA τρίτου ανθρώπου» λέει η δικηγόρος του 65χρονου Ιταλού
Οι ισχυρισμοί του δικηγόρου που εκπροσωπεί τον Ιταλό, δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, αφού στα ξύλινα μέρη του όπλου τα αποτυπώματα διατηρούνται για μήνες και στα μεταλλικά μέχρι έναν χρόνο
Τα δυο θύματα της δολοφονίας στο Αίγιο
Η τελευταία συνομιλία του Σκοπιανού δολοφόνου της Σταυρούλας Λεβεντάκη με την σύζυγό του πριν συλληφθεί - «Κρύβομαι, δεν θέλω να πάω μέσα»
Οι αρχές θεωρούν ως κίνητρο της δολοφονίας την «σχέση εξάρτησης» του 43χρονου με τη σύζυγό του - «Θα το πω στη γυναίκα σου» φέρεται να απειλούσε η 45χρονη τον Σκοπιανό
43χρονος