Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιμένει η Ματίνα Παγώνη για τα ράντζα: Αν δεν είσαι εκεί, μη βγάζεις δελτία Τύπου

Επιμένει η Ματίνα Παγώνη για τα ράντζα: Αν δεν είσαι εκεί, μη βγάζεις δελτία Τύπου

Για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», καθώς το ΕΣΥ πιέζεται με την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, μίλησε το πρωί της Τρίτης (9/11) η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Σχετικά με τη δήλωσή της περί «νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου» στην τελευταία εφημερία του «Γεννηματάς» και την διάψευση της διοίκησης, σημείωσε ότι η δουλεία της δεν είναι να κάνει διάλογο αλλά να φροντίζει τους ασθενείς και επέμεινε στα όσα είπε. 

«Οι τελευταίες ημέρες των εφημεριών είναι πολύ δύσκολες. Η νύχτα εκείνη ήταν τραγική για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Βάλαμε ράντζα σε όλο το νοσοκομείο» είπε στο MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε στο «Γεννηματάς» το βράδυ της Κυριακής. «Όταν δεν είσαι εκεί, δεν ξέρεις πώς έγινε η διαχείριση, πώς βάλαμε τα ράντζα, ποια περιστατικά ήταν εκεί, καλό είναι να μη βγάζεις δελτία Τύπου. Γιατί για να τα βγάζεις πρέπει να είσαι εκεί όλες τις ώρες», πρόσθεσε.

«Τα ράντζα ήταν non – Covid περιστατικά. Επειδή έχουμε πάρει κρεβάτια να τα κάνουμε για κορονοϊό, αναγκαστήκαμε για τα non – Covid περιστατικά να βάλουμε ράντζα, ήταν πολλοί οι ασθενείς που είχαν έρθει. Η εφημερία έκλεισε με 21 περιστατικό Covid, τα non – Covid ήταν πάρα πολλά, στο σύνολο της εφημερίας ήταν 71 περιστατικά», εξήγησε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο MEGA. «Τα ράντζα μπήκαν και υπάρχουν, θα προσπαθήσουμε να μετακινήσουμε τους ασθενείς σε κρεβάτια, επιπλέον δημιουργούμε πρόβλημα στις υπόλοιπες κλινικές, και η λειτουργία είναι πολύ δύσκολη», τόνισε.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Σχετικά με τη δήλωσή της για την δύσκολη νύχτα που πέρασαν οι γιατροί στο «Γεννηματάς» το βράδυ της Κυριακής, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε το πρωί της Τρίτης (9/11) και στο OPEN. Περιέγραψε με ιδιαίτερα μελανά χρώματα για ακόμα μια φορά την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο με την πανδημία του κορονοϊού και τα υπόλοιπα περιστατικά, ενώ σημείωσε η δουλειά της είναι η φροντίδα των ασθενών και όχι να ανοίξει διάλογο με την διοίκηση για την διάψευση της δήλωσής της. 

Με πληροφορίες από MEGA και OPEN

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις