Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Επιστολή των εργαζομένων της ΑΕΠΙ στον Τσίπρα: Είμαστε στον “αέρα”, μην μας αγνοείτε άλλο

Επιστολή των εργαζομένων της ΑΕΠΙ στον Τσίπρα: Είμαστε στον “αέρα”, μην μας αγνοείτε άλλο

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό στέλνουν οι εργαζόμενοι της ΑΕΠΙ, σχετικά με τις διαδικασίες εξυγίανσης στον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων. Όπως αναφέρουν, μήνες τώρα δεν έχουν λάβει καμιά ενημέρωση σχετικά με τις δουλειές τους, και ζητούν να μην υπάρξει καμία απόλυση.

Το σωματείο “ΣΕρΑ” της ΑΕΠΙ, τονίζει χαρακτηριστικά πως με υπερποσπάθεια των εργαζομένων η εταιρεία δεν υπολειτουργεί, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα. Αντιθέτως υπερβάλλουν εαυτόν προκειμένου να συνεχιστεί η εισροή δικαιωμάτων.

Από τον Αλέξη Τσίπρα ζητούν να λάβει υπ’ όψιν του τις θέσεις εργασίας της εταιρείας  καθώς όπως λένε αυτός είναι ο “κρίκος” στην αλυσίδα είσπραξης και απόδοσης δικαιωμάτων.

Παράλληλα ζητούν να ενημερωθούν διεξοδικά για την οικονομική και την εν γένει κατάσταση της εταιρείας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Είμαστε η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΕΠΙ «ΣΕρΑ». Βιώνοντας με αγωνία τα τελευταία δύο χρόνια τις δραματικές εξελίξεις στο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων με επίκεντρο τη λειτουργία της ΑΕΠΙ, απευθυνόμαστε σε εσάς, που αναλάβατε εξ αρχής την πρωτοβουλία για τη διαδικασία εξυγίανσης της ΑΕΠΙ, προκειμένου να λάβετε υπόψη σας το σημαντικότατο ρόλο που έχουμε οι εργαζόμενοι στην ΑΕΠΙ – αποτελώντας τους κρίκους στην αλυσίδα είσπραξης και απόδοσης δικαιωμάτων – καθώς και την αναγκαιότητα να συμπεριληφθούμε στις όποιες σχεδιαζόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, σε συνεργασία με τα Σωματεία των δημιουργών, την Επίτροπο και το Δ.Σ. της ΑΕΠΙ, για το μέλλον της εταιρείας.

Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε εσάς, για να προβάλλουμε τον αποφασιστικής σημασίας ρόλο που έπαιζαν, παίζουν και – προσδοκούμε ότι- θα παίζουν οι εργαζόμενοι στην ΑΕΠΙ – είτε με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας είτε με λιγότερα – πασχίζοντας όλοι μας να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ιδέα της πνευματικής ιδιοκτησίας, προς το συμφέρον των δημιουργών – μελών της εταιρείας.

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι παρά τα όσα γράφονται ή λέγονται προφορικά, η εταιρεία με την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων όχι μόνο δεν υπολειτουργεί, αλλά αντίθετα οι εργαζόμενοι εξαντλούν κάθε δυνατότητα που έχουν, συχνά αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, ώστε να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις με την αγορά προκειμένου να συνεχιστεί η εισροή δικαιωμάτων στην εταιρεία και εν τέλει η εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων της, παρά τις ομολογουμένως τεράστιες ζημιές που έχει υποστεί μέχρι σήμερα η φήμη και το όνομα της ΑΕΠΙ.

“Μαθαίνουμε τις εξελίξεις από τα ΜΜΕ”

“Ωστόσο, με μεγάλη μας λύπη και απογοήτευση, όλο αυτό το χρονικό διάστημα που συντελούνται τόσο ριζικές αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας μας, δεν έχουμε λάβει καμία ουσιαστική και επίσημη ενημέρωση για το μέλλον της εταιρείας από τους θεσμικά αρμόδιους, αλλά αντιμετωπίζουμε με κατάπληξη το φαινόμενο να πληροφορούμαστε ενδεχόμενες εξελίξεις από τα ΜΜΕ καθώς και να ακούμε φημολογίες για πιθανή πτώχευση της ΑΕΠΙ, δίχως να είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε αν αληθεύουν ή όχι.

Η βαθιά ανησυχία για την εργασία μας, η οποία επαπειλείται, αλλά και η επιτακτική ανάγκη να ζητήσουμε θεσμικά την ενημέρωση των εργαζομένων στην ΑΕΠΙ για το μέλλον της εταιρείας, μας οδήγησε στην απόφαση να κινηθούμε συλλογικά. Παρακάμπτοντας υπονομευτικές διασπαστικές ενέργειες, δρομολογήθηκε η ίδρυση του Σωματείου εργαζομένων στην ΑΕΠΙ, με πρωταρχικό σκοπό να προασπίσει τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των εργαζομένων και να εκφράσει τις θέσεις τους ενόψει του σχεδιασμού μιας νέας τάξης πραγμάτων για την εταιρεία.

“Ζητάμε την υποστήριξή σας”

“Σας μεταφέρουμε τη βαθιά ανησυχία όλων των συναδέλφων μας και ζητάμε να ενημερωθούμε διεξοδικά για την οικονομική και την εν γένει κατάσταση της εταιρείας καθώς και τις δρομολογούμενες ενέργειες μετάβασής της σε ένα νέο καθεστώς λειτουργίας.

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο τόσο η Κυβέρνηση, η οποία και είχε την πρωτοβουλία των ενεργειών εξυγίανσης στο τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων, όσο και κάθε αρμόδιο διοικητικό όργανο ή πρόσωπα, που εμπλέκονται ή θα εμπλακούν στη διαδικασία εξυγίανσης της ΑΕΠΙ, να αναλάβουν τις αναλογούσες ευθύνες ως προς τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Ζητάμε την υποστήριξη και την παρέμβασή σας, προκειμένου η σχεδιαζόμενη εξυγίανση της ΑΕΠΙ να μη γίνει σε βάρος των εργαζομένων της και των οικογενειών τους και παρακαλούμε να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας για να σας γνωρίσουμε τις θέσεις μας.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου Εργαζομένων ΑΕΠΙ – «ΣΕρΑ»
Μανόλης Καβαλιέρος, Πρόεδρος

Μαρία Μαλακασιώτη, Αντιπρόεδρος

Βασιλική Πανουτσακοπούλου, Γεν. Γραμματέας

Λευκή Φουντουλάκη, Ταμίας

Δημήτρης Αλευράς, Μέλος

Αλέκα Τασούλη, Μέλος

Χριστίνα Μεργούπη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις