Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιστρέφει στα σχολεία ο Επιτάφιος του Περικλέους!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Επιτάφιος του Περικλέους επιστρέφει από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά στην διδακτέα ύλη. Αυτό ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ο Επιτάφιος του Περικλέους επανέρχεται το 17 και 18 στην ύλη των μαθημάτων του Λυκείου και ζήτησε να μη συνεχίζεται μια «σπέκουλα» σχετικά με τα Αρχαία και την Ιστορία σημειώνοντας πως «εδώ υπήρξαν και ψεύτικες ειδήσεις ότι δήθεν δεν θα διδάσκεται η Αντιγόνη…».

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι η διδασκαλία των Αρχαίων να γίνει ελκυστική και ενδιαφέρουσα και όχι να χάνεται η ουσία αυτών των κειμένων από την μελέτη του συντακτικού και της γραμματικής. Αναφορικά με το μάθημα της Ιστορίας είπε πως ο στόχος είναι να μην αντιμετωπίζεται το μάθημα από τους μαθητές ως ένα μάθημα παπαγαλίας και να χάνουν την ουσία.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μετέφερε τις αντιδράσεις που υπάρχουν από την Εταιρεία Φιλολόγων για την υποβάθμιση των κλασικών σπουδών και την αντίθεσή της στα όσα σχεδιάζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Σημείωσε ότι στην Γαλλία, ο νέος υπουργός Παιδείας δήλωσε πρόσφατα «σε συνεντεύξεις του ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας στα Λατινικά και τα αρχαία ελληνικά γιατί από εκέι αντλείται ο πολιτισμός και εμείς εδώ περικόπτουμε ώρες διδασκαλίας…».

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, επισήμανε πως τις καλσικές σπουδές θα πρέπει να τις δούμε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αυτό που ονομάζεται ανθρωπιστικές σπουδές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε