Ελλάδα

Επιστροφή στην Αττάλεια για το Oruc Reis – Δεν ανανεώθηκε η NAVTEX

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πέρασε σχεδόν 1,5 μήνας παρουσίας του Oruc Reis στην περιοχή νότια του Καστελόριζου και τελικά το βράδυ της Κυριακής (29.11.2020) το τουρκικό ερευνητικό σκάφος πήρε το… δρόμο της επιστροφής στην Τουρκία.

Το Orus Reis επέστρεψε από τα ξημερώματα της Δευτέρας (30.11.2020) στην Αττάλεια, αφού η Τουρκία αποφάσισε, αυτή τη φορά, να μην ανανεώσει την παράνομη NAVTEX της.

Η πρόθεση της Τουρκίας να μην ανανεώσει τη NAVTEX με την «προστασία» της οποίας το Oruc Reis έκανε… σουλάτσο νότια του Καστελόριζου είχε φανεί από το βράδυ της Κυριακής.

Περίπου στις 21:00 το βράδυ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το τουρκικό σεισμογραφικό βγήκε από την περιοχή που είχε δεσμεύσει η Τουρκία και έβαλε πλώρη για το λιμάνι της Αττάλειας.

Έφτασε εκεί μαζί με τα συνοδευτικά πλοία Αταμάν και Τζένγκις Χαν.

Υπενθυμίζεται ότι το Oruc Reis έπλεε σε ελληνική υφαλοκρηπίδα από τις 12 Οκτωβρίου και έκανε, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, έρευνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Την έσπρωξα και έπεσε κάτω, μπορεί η γυναίκα μου να τη χαστούκισε» λέει ο πατέρας της 4χρονης που μηνύθηκε από τη νηπιαγωγό στα Άνω Λιόσια
«Το παιδί τώρα το είχαμε πάει στο νοσοκομείο - Την παρακολουθεί ένας ψυχολόγος γιατί έχει πάθει ψυχολογικό τραύμα», πρόσθεσε
Η διευθύντρια στα Άνω Λιόσια 23
Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 40χρονος που παρακολουθούσε νεαρές γυναίκες και βρέθηκε πορνογραφικό υλικό με ανήλικους στο κινητό του
Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ότι παρακολουθούσε μία γυναίκα - Τι ισχυρίστηκε για τις άλλες δύο και τα αρχεία που εντοπίστηκαν
Ο 40χρονος
Η Αφροδίτη Νέστορα επισκέφτηκε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Είμαι περήφανη για τους αστυνομικούς που έχουμε»
Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσα σε 11 ημέρες συνέλαβαν τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή της μητέρας της
Αφροδίτη Νέστορα και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης