Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Επιστροφή στο Ζάππειο για την Art Athina στις 16-19 Σεπτεμβρίου

Επιστροφή στο Ζάππειο για την Art Athina στις 16-19 Σεπτεμβρίου

Η φουάρ της Αθήνας, μετά τις περιπέτειες των τελευταίων χρόνων πανδημίας, επιστρέφει στο Ζάππειο με τη μεγαλύτερη από ποτέ συμμετοχή -81 τον αριθμό- ελληνικών και ξένων γκαλερί.

Η πολυαναμενόμενη σύνδεση του κοινού με νέες τάσεις και εικαστικά ρεύματα που προσφέρει η Art Athina, θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 16 έως και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο. Εφέτος για πρώτη φορά θα απονεμηθεί βραβείο νέου καλλιτέχνη.

H Αrt Athina, που ιδρύθηκε πριν 25 χρόνια από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το πολυεπίπεδο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, του οποίου την διεύθυνση έχει η Σταματία Δημητρακοπούλου, περιλαμβάνει επίσης και 14 ενότητες από ένα ευρύ φάσμα τομέων και ενδιαφερόντων της σύγχρονης εικαστικής σκηνής.

Σταθερά το πρόγραμμα της Art Athina συνθέτουν οι ενότητες Main, Highlights, Feature και Projects, ενώ το παράλληλο πρόγραμμα περιλαμβάνει Design, Talks, Film & New Media Space, Kid’s Educational Program και για πρώτη φορά τα Art Athina Pavilions, αφιέρωμα στα NFTs.

Στην ενότητα Art Athina All Year Round εντάσσονται το Art Athina Artist Residency Program, το Art Athina Educational Program και τα Αrt Athina Podcasts.

Λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Η αθηναϊκή φουάρ διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, σε παραγωγή της εταιρείας BeBest. Η εκδήλωση έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική»2014-2020.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις