Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Επίθεση με μαχαίρι έξω από το Εφετείο – «Έτρεχε πίδακας το αίμα, μου θύμισε την υπόθεση Άλκη Καμπανού»

Επίθεση με μαχαίρι έξω από το Εφετείο – «Έτρεχε πίδακας το αίμα, μου θύμισε την υπόθεση Άλκη Καμπανού»

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης (22.03.2023) έξω από το Εφετείο Αθηνών, αφού μια ομάδα ατόμων επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο άλλους. Ο ένας τραυματίστηκε στον μηρό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ τα όσα περιγράφουν στο newsit.gr αυτόπτες μάρτυρες είναι σοκαριστικά. 

To σοβαρό επεισόδιο έξω από το Εφετείο Αθηνών σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (22.03.2023), στη συμβολή των οδών Ραγκαβή και Λουκάρεως. Περίπου τριάντα άτομα επιτέθηκαν σε άλλα δύο άτομα έξω από καφετέρια τους χτύπησαν και τραυμάτισαν τον έναν με μαχαίρι στο μηρό. «Έτρεχε πίδακας το αίμα» λέει στο newsit.gr αυτόπτης μάρτυρας, ενώ σημειώνει ότι το περιστατικό του θύμισε την υπόθεση του Άλκη Καμπανού. 

«Εγώ βρισκόμουν μπροστά στα σκαλιά του Εφετείου. Ξαφνικά, δύο άνθρωποι – που δεν φαινόταν να συμβαίνει κάτι – δέχθηκαν επίθεση από 15 άτομα περίπου. Δεν ήταν κουκουλοφόροι, αλλά με τις κουκούλες των μπουφάν είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους. Επί τόπου, σε μια προσπάθεια να μην γίνουν αντιληπτοί» αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

«Στόχευσαν τον έναν άνθρωπο. Του επιτεθήκαν με κλωτσιές μπουνιές, χτυπήματα με κράνη που κρατούσαν» σημειώνει ο αυτόπτης μάρτυρας. «Εγώ ενστικτωδώς γύρισα στην κλούβα των ΜΑΤ και τους είπα: “Παιδιά, αστυνομία. Χτυπάνε έναν άνθρωπο”. Κατεβήκαν οι αστυνομικοί και μέχρι να γυρίσω να ξανακοιτάξω, τον είχαν μαχαιρώσει στον μηρό» προσθέτει. 

Και συνεχίζει: «Έτρεχε πίδακας το αίμα από το πλάι του ποδιού του. Κατευθείαν μου θύμισε την υπόθεση Άλκη Καμπανού. Με το που έγινε η επίθεση αυτή, κατέβηκαν τα ΜΑΤ και χρησιμοποιήσαν κρότου λάμψης. Οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή»

«Το θύμα είχε ξαπλώσει κάτω. Το αίμα έτρεχε ποτάμι από το πλάι του ποδιού του» είπε επίσης ο αυτόπτης μάρτυρας. 

Δείτε βίντεο του newsit.gr από το σημείο της επίθεσης:

«Ξαφνικά είδαμε μια λίμνη αίματος»

«Ο άνθρωπος αυτός είχε μαχαιρωθεί και δεν το είχε καταλάβει από το σοκ και το ξύλο» λέει στο newsit.gr άλλος αυτόπτης μάρτυρας. «Και ξαφνικά βλέπουμε να ρέει μια λίμνη αίματος» προσθέτει, περιγράφοντας τα όσα σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης (22.03.2023) έξω από το Εφετείο Αθηνών. 

Και συνεχίζει: «Εκείνη την στιγμή απλά έτρεξα να ρίξω μια ματιά. Ήρθε και ο δικηγόρος τους και απ’ ότι κατάλαβα και είδα το τραύμα ήταν στον μηρό. Στην πίσω μεριά. Άρα, εκεί δεν υπάρχει σε εισαγωγικά αρτηρία. Βέβαια το αίμα έρρεε, πήραμε ένα μαντήλι και μια ζώνη από μια γιαγιά και του δέσαμε το πόδι».

«Είναι λυπηρό» λέει επίσης, ενώ αναρωτιέται τι θα γινόταν αν αυτοί οι άνθρωποι είχαν πιστόλι αντί για μαχαίρι. «Καμία ασφάλεια» προσθέτει ο αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο newsit.gr. 

Δείτε βίντεο:

Σημειώνεται ότι την ώρα του περιστατικού, στο Εφετείο Αθηνών διεξάγονταν δίκη για οπαδική βία. 

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις