Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Επίθεση με μαχαίρι έξω από το Εφετείο – Τέσσερις συλλήψεις, κουβαλούσαν κοντάρια και κουκούλες

Επίθεση με μαχαίρι έξω από το Εφετείο – Τέσσερις συλλήψεις, κουβαλούσαν κοντάρια και κουκούλες

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης (22.03.2023) έξω από το Εφετείο Αθηνών, αφού μια ομάδα ατόμων επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο άλλους με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Για το περιστατικό οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις, με τις έρευνες να είναι σε πλήρη εξέλιξη. 

To σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (22.03.2023), περίπου στις 11:00, έξω από το Εφετείο Αθηνών, στη συμβολή των οδών Ραγκαβή και Λουκάρεως. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μια ομάδα περίπου 20 ατόμων επιτέθηκαν σε άλλα δύο άτομα, τραυματίζοντας με αιχμηρό αντικείμενο (σ.σ. πιθανόν μαχαίρι) έναν εξ’ αυτών.

Στο σημείο επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και διέλυσαν τους επιτιθέμενους, κάνοντας χρήση χημικών, ενώ ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Στο πλαίσιο ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή, σε παρακείμενο δρόμο οι Αρχές  εντόπισαν και ακινητοποίησαν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Κατά τον έλεγχο εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοντάρια, κουκούλες και άλλα αντικείμενα. Τα άτομα που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στην επίθεση και συνελήφθησαν. 

Σημειώνεται ότι την ώρα της επίθεσης, στο Εφετείο Αθηνών διεξάγονταν δίκη για οπαδική βία. 

«Μου θύμισε την υπόθεση Άλκη Καμπανού»

Τα όσα περιγράφουν στο newsit.gr αυτόπτες μάρτυρες είναι πραγματικά σοκαριστικά. «Εγώ βρισκόμουν μπροστά στα σκαλιά του Εφετείου. Ξαφνικά, δύο άνθρωποι – που δεν φαινόταν να συμβαίνει κάτι – δέχθηκαν επίθεση από 15 άτομα περίπου. Δεν ήταν κουκουλοφόροι, αλλά με τις κουκούλες των μπουφάν είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους. Επί τόπου, σε μια προσπάθεια να μην γίνουν αντιληπτοί» αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας. 

Επίθεση με μαχαίρι έξω από το Εφετείο – «Ξαφνικά είδαμε μια λίμνη αίματος» λέει στο newsit.gr αυτόπτης μάρτυρας

Και συνεχίζει: «Έτρεχε πίδακας το αίμα από το πλάι του ποδιού του. Κατευθείαν μου θύμισε την υπόθεση Άλκη Καμπανού. Με το που έγινε η επίθεση αυτή, κατέβηκαν τα ΜΑΤ και χρησιμοποιήσαν κρότου λάμψης. Οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή». 

«Το θύμα είχε ξαπλώσει κάτω. Το αίμα έτρεχε ποτάμι από το πλάι του ποδιού του» είπε επίσης ο αυτόπτης μάρτυρας. 

Δείτε βίντεο του newsit.gr από το σημείο της επίθεσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις