Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα μου κρατούσε το χέρι και έλεγε πρόσεχέ με» αποκαλύπτει ο Απόστολος Λύτρας

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα μου κρατούσε το χέρι και έλεγε πρόσεχέ με» αποκαλύπτει ο Απόστολος Λύτρας

Η εικόνα της Ιωάννας Παλιοσπύρου να πάει, παρά την κατάσταση της υγείας της, στο δικαστήριο για να είναι παρούσα στην πρώτη μέρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε το 2020, συγκλόνισε τους πάντες. Ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, έκανε μια αποκάλυψη.

Ήταν λίγα λεπτά πριν από τις 09:00 όταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου έφτασε στα δικαστήρια. Είχε πει ότι θα ήταν παρούσα την πρώτη μέρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε στις 20 Μαΐου 2020 ενώ πήγαινε στη δουλειά της. Και θα είναι παρούσα, όπως δήλωσε, κάθε μέρα της δίκης.

Η εικόνα της να περπατά με δυσκολία αλλά αποφασιστικότητα, μαζί με τους δικηγόρους της, φορώντας την ειδική μάσκα στο πρόσωπο και ειδικές γάζες στα χέρια, συγκλόνισε τους πάντες.

Στο πλευρό της, καθώς κατευθυνόταν στη δικαστική αίθουσα, οι δικηγόροι της, Απόστολος Λύτρας και Νίκος Αλεξανδρής. Ο πρώτος αποκάλυψε, μιλώντας σήμερα (16.09.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πως η Ιωάννα του κρατούσε το χέρι και σαν παιδί που φοβάται, του ζητούσε να την προσέχει.

«Η Ιωάννα κρατούσε το χέρι μου σαν μικρό παιδί και είπε 2-3 φορές “πρόσεχε με, πρόσεχε με”» είπε μεταξύ άλλων, ο Απόστολος Λύτρας.

«Χτες η Ιωάννα ήταν πανέμορφη, έλαμπε, ακτινοβολούσε» πρόσθεσε και παραδέχτηκε ότι δεν θα ξεχάσει την στιγμή που χειροκροτούσε ο κόσμος με την άφιξη της.

 

Ερωτηθείς για την απουσία της κατηγορουμένης, ο Απόστολος Λύτρας τόνισε ότι χτες ήταν η πρώτη μέρα του δικαστηρίου που ήταν διαδικαστική και πως το βασικό ήταν πως ο εισαγγελέας διάβασε το κατηγορητήριο και ότι θα ρωτούσε την κατηγορουμένη τι έχει να πει. Σε αυτή την στιγμή, όπως είπε ο ίδιος, η κατηγορουμένη επέδειξε ασέβεια προς το δικαστήριο, την Ιωάννα και προς την κοινωνία.

Εκτίμησε πως ούτε στις 30 Σεπτεμβρίου θα παραβρεθεί η κατηγορούμενη στο δικαστήριο και πρόσθεσε πως η Ιωάννα Παλιοσπύρου ήταν προετοιμασμένη για το γεγονός πως η γυναίκα που της επιτέθηκε με βιτριόλι, δεν θα είναι το θάρρος να την αντικρίσει. Γνωρίζει επίσης ότι η 37χρονη Έφη θα μείνει στη φυλακή μόλις 5 χρόνια.

Όσον αφορά στο γεγονός πως οι ένορκοι είναι κυρίως άντρες, ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου είπε πως αν έγινε η επιλογή των ενόρκων με βάση το φύλο, αυτά είναι παλιομοδίτικα πράγματα, ότι προσβάλει πρωτίστως τις γυναίκες, αλλά πρόσθεσε πως δεν ξέρει αν έγινε με αυτό το κριτήριο. Εξήγησε πως έχει δικαίωμα η υπεράσπιση και ο εισαγγελέας να ζητήσει εξαίρεση ενόρκων και συγκεκριμένα τριών ενόρκων και δύο αντίστοιχα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις