Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Επίθεση με βιτριόλι: Παρούσα σε κάθε συνεδρίαση η Ιωάννα Παλιοσπύρου – Τα απρόοπτα και η απουσία

Επίθεση με βιτριόλι: Παρούσα σε κάθε συνεδρίαση η Ιωάννα Παλιοσπύρου – Τα απρόοπτα και η απουσία

Το νέο ραντεβού της Ιωάννας Παλιοσπύρου με δικαστές και ενόρκους ορίστηκε σε δεκαπέντε ημέρες, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, στην αίθουσα 1 του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Τότε θα αρχίσει, επί της ουσίας, η δίκη για την επίθεση σε βάρος της βιτριόλι αλλά κανείς δεν ξέρει αν η δράστις θα αποφασίσει αυτή τη φορά να εμφανιστεί στη δικαστική αίθουσα…

Το δικαστήριο αποφάσισε να πραγματοποιηθεί αναδιάταξη στη σειρά των μαρτύρων και η Ιωάννα Παλιοσπύρου από 6η στον κατάλογο να καταθέσει πρώτη ως η πιο κρίσιμη και σημαντική μάρτυρας στην υπόθεση για την επίθεση σε βάρος της με βιτριόλι, το πρωί της 20ηςΜαΐου 2020 στην Καλλιθέα.

Η νεαρή γυναίκα, που με αποφασιστικότητα και θάρρος, έχοντας δίπλα της τους δικηγόρους της, Απόστολο Λύτρα και Νίκο Αλεξανδρή και την οικογένεια της, βρέθηκε χθες (15.09.2021) στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, για να δηλώσει παρούσα στη δίκη για την αποτρόπαια επίθεση σε βάρος της με βιτριόλι, στις 9 το πρωί της 30ης Σεπτεμβρίου θα ανεβεί πρώτη στο βήμα του μάρτυρα για να εξιστορήσει τι συνέβη στις 20 Μαΐου 2020 όταν η κατηγορούμενη, Ε.Κ., της έριξε θειϊκό οξύ στο πρόσωπο και το σώμα.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, είναι αποφασισμένη να δίνει το παρών σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου και επιθυμεί να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με την κατηγορούμενη, η οποία επέλεξε χθες να μην μεταχθεί στο δικαστήριο από τις φυλακές Κορυδαλλού, αναζητώντας την απάντηση στο «γιατί» που την βασανίζει επί 16 μήνες.

Με αγωνία, η 35χρονη γυναίκα αναμένει και τα όσα θα καταθέσουν οι υπόλοιποι μάρτυρες αλλά και την απολογία της κατηγορούμενης εφόσον αποφασίσει να βρεθεί απέναντι σε δικαστές, ενόρκους και εισαγγελέα για να απαντήσει στα ερωτήματα τους.

Ο μάρτυρας «κλειδί» που… έλειπε

Ωστόσο, κατά την εκφώνηση του καταλόγου του μαρτύρων, οι οποιοι ανέρχονται στους 34, αίσθηση προκάλεσε η απουσία του 40χρονου άνδρα, με τον οποίο φέρεται να είχε αποκτήσει εμμονή η κατηγορουμένη, αφού πίστευε ότι εκείνος είχε σχέσεις με την Ιωάννα. «Απέκτησα μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα, το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία» είχε αναφέρει στην απολογία της η 36χρονη, που επέλεξε να μην εμφανιστεί ενώπιον του θύματός της.

«Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε ξανά πόσο ψυχρή και δειλή είναι» ήταν τα λίγα λόγια που είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου,  κατά την έξοδο της από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Πλέον, οι ελπίδες της για δικαίωση, απονομή δικαιοσύνης, στρέφονται στα πρόσωπα των τακτικών και λαϊκών δικαστών που έχουν αναλάβει το βάρος για την έκδοση της ετυμηγορίας. Χθες, το δικαστήριο κλήρωσε τους 4 πολίτες που θα κρίνουν μαζί με τους 3 δικαστές την τύχη της κατηγορουμένης.

Η τελική σύνθεση του δικαστηρίου αποτελείται από 5 άνδρες και 2 γυναίκες αφού και οι 4 ένορκοι που κληρώθηκαν ήταν άντρες. Προηγουμένως, ο συνήγορος της 36χρονης Έφης, Σακης Κεχαγιογλου, είχε ζητήσει την εξαίρεση 3 γυναικών που κληρώθηκαν για τη θέση του ενόρκου, όπως έχει δικαίωμα από το νόμο, ενώ 1 άντρα εξαίρεσε ο εισαγγελέας.

Απρόοπτο με… αυτόκλητο φωτογράφο

Βέβαια, όπως κάθε συνεδρίαση ενός δικαστηρίου, υπήρχαν και τα απρόοπτα. Κατά τη διάρκεια μιας διακοπής του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ένας άγνωστος άνδρας επιχείρησε να φωτογραφίσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου, έξω από τη δικαστική αίθουσα ενώ συνομιλούσε με τους  συγγενείς και τους δικηγόρους της.

Η κοπέλα απευθύνθηκε στους οικείους της, αλλά και στους αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα. Του ζητήθηκε να σβήσει τις φωτογραφίες και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της έδρας ζήτησε να τον φέρουν στην αίθουσα. «Επειδή βρισκόσασταν εκτός δικαστικής αίθουσας, σας κάνω μόνο σύσταση να σβήσετε ό,τι έχετε τραβήξει» είπε απευθυνόμενος στον άνδρα ο Πρόεδρος, με εκείνον να του απαντά: «τα έχω σβήσει όλα κύριε Πρόεδρε».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις