Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: «Μου γύρισαν τα μάτια και το ‘κανα» έλεγε η Έφη στη φυλακή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ψυχρή, χειριστική, ένας άνθρωπος που δεν είχε συνειδητοποιήσει γιατί ήταν στη φυλακή. Έτσι περιγράφει την Έφη Κακαράντζουλα, τη γυναίκα που επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, συγκρατούμενή της στον Ελαιώνα Θηβών.

Στη φυλακή τη φωνάζουν «το βιτριόλι». Γιατί το έγκλημά της, λέει η συγκρατούμενή της, θα την ακολουθεί πάντα. Αλλά κανείς δεν ξέρει αν αυτό την ενοχλεί. Στις μέρες που πέρασε στις φυλακές η γυναίκα που τον Μάιο του 2020 έστησε καρτέρι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Καλλιθέα, έδειξε πως όχι απλά δεν είχε μετανιώσει για την πράξη αλλά, όπως περιγράφει η συγκρατούμενή της, είχε την υπεροψία του «έχω κάνει αυτό που δεν έκανε άλλη».

Υπεροπτική, χειριστική, ψυχρή, με απαθή και παγερή στάση. Έτσι χαρακτηρίζει την Έφη Κακαράντζουλα η κρατούμενη που μιλά σήμερα (19.10.2021) στην Espresso.

«Ε, μου γύρισαν τα μάτια, μου γύρισε το κεφάλι και το ‘κανα!» φέρεται να ήταν η απάντηση της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου όταν οι άλλες κρατούμενες, είτε στον Κορυδαλλό είτε στον Ελαιώνα Θηβών τη ρωτούσαν γιατί είχε κάνει ό,τι είχε κάνει.

«Δεν θα έλεγα ότι είχε τη συμπεριφορά ενός ανθρώπου που είχε συνειδητοποιήσει την πράξη του, που βρισκόταν, τι συνέβαινε, για ποιον λόγο ήταν εκεί», περιγράφει η συγκρατούμενή της, λέγοντας πως η 37χρονη δεν ήταν απομονωμένη, κλεισμένη στον εαυτό της. Ήταν κοινωνική. Στη φυλακή, αντίθετα με άλλες κρατούμενες, φρόντιζε να είναι πάντα περιποιημένη. Έβαφε τα μαλλιά της, έφτιαχνε τα νύχια της.

«Δεν μιλούσε για την πράξη της μέσα στη φυλακή. Όλες ξέραμε ποια ήταν και τι είχε κάνει. Ήταν “το βιτριόλι”»

Στις μέρες που συνυπήρξαν στη φυλακή, η Έφη Κακαράντζουλα προσπαθούσε, όπως περιγράφει η συγκρατούμενή της, να είναι φιλική με όλους. «Ήθελε να είναι αποδεκτή και το κατάφερε. Η συμπεριφορά της ήταν ενός ανθρώπου φυσιολογικού, ίσως σου δημιουργούσε τη σκέψη “γιατί αυτή η κοπέλα βρίσκεται εδώ”», λέει η κρατούμενη.

Η ίδια γυναίκα λέει ότι η Έφη Κακαράντζουλα «έχει τον τρόπο να φέρνει τους ανθρώπους στα μέτρα της ακόμη κι όταν η κατάσταση είναι σε βάρος της».

«Όταν την κοίταζα, έβλεπα έναν ψυχρό άνθρωπο, χωρίς κανένα συναίσθημα, χωρίς καμία ευαισθησία. Ακόμη και το χαμόγελό της ήταν παγωμένο. Σε “έκοβε” από πάνω μέχρι κάτω. Δεν είναι ένας άνθρωπος που έχει μετανιώσει. Δεν θέλει να τη λυπούνται» λέει και δεν αποκλείει «να την εξιτάρει όλο αυτό». Εκτιμά δε ότι η 37χρονη «το έχει σίγουρο ότι θα βγει», προφανώς σε λίγα χρόνια.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εμφανίστηκαν και άλλες ρωγμές σε σπίτι στην Κυψέλη - Μετακίνηση κτιρίων δείχνει πόρισμα πολιτικού μηχανικού
Αν και οι εργασίες για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό έχουν ανασταλεί, συνεχίζονται και εμφανίζονται ρωγμές στα πληττόμενα κτίρια - Το πόρισμα του ιδιώτη πραγματογνώμονα για συγκεκριμένα κτίριο στην περιοχή
Ρωγμές
Απολογείται σήμερα η 46χρονη για τον φονικό εμπρησμό στην Marfin - Αρνείται ότι έχει ταυτοποιηθεί και επιμένει στην αθωότητά της
Η 46χρονη φέρεται να είχε υποστηρικτικό ρόλο στην ομάδα που συνδέεται με την επίθεση στη Marfin - Σήμερα θα αποφασιστεί αν αφεθεί ελεύθερη ή αν θα αποφυλακιστεί
46χρονη
Ολική έκλειψη Ηλίου στις 12 Αυγούστου: Τι θα δούμε στην Ελλάδα και πού θα φανεί ο Ήλιος να χάνεται
Η ολικότητα θα διασχίσει τη Γροιλανδία, την Ισλανδία και την Ισπανία, ενώ στην Ελλάδα το φαινόμενο θα είναι ορατό μόνο ως μερική έκλειψη και κυρίως από τη βορειοδυτική χώρα
Ολική έκλειψη ηλίου