Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η ποινή της 36χρονης και πότε θα αποφυλακιστεί

Επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η ποινή της 36χρονης και πότε θα αποφυλακιστεί

Η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στις 20 Μαΐου 2020, στην Καλλιθέα, άρχισε σήμερα (15.09.2021), με το θύμα να εφανίζεται στο δικαστήριο με τη θεραπευτική μάσκα που προστατεύει τα βαθιά τραύματα της, συγκινώντας το πανελλήνιο με τη γενναιότητα της. 

Ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και στην εκπομπή «Live News» για το γεγονός ότι η Ιωάννα Παλιοσπύρου βρήκε το θάρρος να παραστεί στη δίκη, ενώ αναφέρθηκε και στην ποινή που αναμένεται να εκτίσει η δράστις, η 26χρονη Έφη. 

«Η Ιωάννα έδειξε το θάρρος της και κόντρα στους γιατρούς πήγε στο δικαστήριο και στάθηκε μπροστά στους δικαστές», είπε αρχικά. Και συνέχισε: «Η κατηγορούμενη με την απουσία της έδειξε ασέβεια τόσο στην Ιωάννα, όσο και στους δικαστές. Σήμερα ο εισαγγελέας διάβασε το κατηγορητήριο και αυτή δεν ήταν εκεί για να τον ακούσει. Είχα προβλέψει ότι η κατηγορούμενη δεν θα έρθει. Η Ιωάννα ήταν έτοιμη να περιγράψει τι βίωσε. Μέχρι και αργά το βράδυ είχε ένα μεγάλο άγχος για το πώς θα εμφανιστεί. Η κατηγορούμενη είχε το δικαίωμα να παρασταθεί στο δικαστήριο με τον συνήγορό της. Κάποια στιγμή θα έρθει απλά για να πει πέντε κουβέντες και τίποτα παραπάνω. Μακάρι να με διαψεύσει».

Όσο για το πόσο θα μείνει θα μείνει στη φυλακή η 36χρονη, ο κ. Λύτρας απάντησε: «Αν καταδικαστεί με βάση το κατηγορητήριο θα της καταλογιστούν 15 χρόνια, που σημαίνει ότι περίπου σε 5,5 χρόνια θα είναι έξω. Θα τιμωρείται από τον κόσμο και μετά την αποφυλάκισή της. Ξέρει ότι είτε εμφανιστεί στο δικαστήριο είτε όχι θα εκτίσει το 1/3 της ποινής και θα αποφυλακιστεί».

Σχολιάζοντας το γεγονός πως δεν έγιναν δεκτές οι γυναίκες ένορκοι στη δίκη, είπε: «Τα εγκλήματα αντιμετωπίζονται με έναν και μόνο τρόπο. Δεν έχει σημασία αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Θέλουμε δύο άτομα να κληθούν και να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις».

Από την πλευρά της, η μητέρα της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η οποία τους τελευταίους 15 μήνες ζει μαζί της και δεν έχει φύγει στιγμή από το πλευρό της, δήλωσε στην εκπομπή «Live News»:  «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, δεν έχω τώρα κάτι να πω, είμαστε σε εξέλιξη, αναβλήθηκε η δίκη. Ήταν πολύ λίγες οι πιθανότητες. Νομίζαμε πως θα ‘χε το θάρρος να έρθει, δυστυχώς».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις