Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η συγκλονιστική στιγμή που ακούστηκε η πρόταση του Εισαγγελέα

Επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η συγκλονιστική στιγμή που ακούστηκε η πρόταση του Εισαγγελέα

Η δίκη για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, μπήκε στην τελική ευθεία, καθώς σήμερα (21.10.2021) ανακοινώθηκε η πρόταση του Εισαγγελέα για παραπομπή της δράστιδος Έφης Κακαράντζουλα με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο Απόστολος Λύτρας, ένας εκ των δικηγόρων της Ιωάννας Παλιοσπύρου, περιέγραψε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, την πιο δύσκολη στιγμή κατά τη σημερινή ημέρα της δίκης, αλλά και τις αντιδράσεις στο άκουσμα της πρότασης του Εισαγγελέα. 

«Έχω δει πολλούς εγκληματίες. Πρώτη φορά είδα άνθρωπο που όλοι πιστεύουν ότι όχι απλά δεν έχει μετανιώσει αλλά χαίρεται κιόλας για την πράξη του. Δεν έσκυψε το κεφάλι της ούτε μια φορά, ακόμη και όταν ο πρόεδρος της έδειξε τις φωτογραφίες. Βρεθήκαμε όλοι σε αμηχανία», είπε ο κ. Λύτρας, επιβεβαιώνοντας ότι εκείνη τη στιγμή “λύγισε” και ο Εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης.

Στο άκουσμα της πρότασης του Εισαγγελέα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου και οι γονείς της ξέσπασαν σε λυγμούς. «Δεν πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν δικηγόρο βγαίνοντας από τη αίθουσα, να κλαίνε οι γονείς στην αγκαλιά μου. Ήταν η μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα», κατέληξε ο Απόστολος Λύτρας.

Κατά την αγόρευση του στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, ο Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης τόνισε: «Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανο το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε.

Click4more: Επίθεση με βιτριόλι: «Παραμόνευε σαν θηρευτής» η 37χρονη, «ήθελε με κάθε τρόπο να εξολοθρεύσει την Ιωάννα» είπε ο εισαγγελέας

Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για τα απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δίκη και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελεσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόδου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Ελεύθερη στα 5 χρόνια με καλή διαγωγή

Από την πλευρά του, ο έτερος δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, είπε στην ΕΡΤ πως “είναι πράγματι μία δικαίωση σε πρώτο βαθμό. Αυτό το κορίτσι έχει υποστεί εκτός από τη βάρβαρη επίθεση και μία έντονη συνειδησιακή πάλη για να αποδείξει την αθωότητα της. Αν γίνει δεκτή η πρόταση εισαγγελέα, η προβλεπόμενη ποινή είναι εως 15 χρόνια.
Θα μπορεί να βγει στα 5-6 χρόνια με καλή διαγωγή και καλό βίο στη φυλακή, αν και ήδη υπέπεσε σε σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα για κλοπή”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις