Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Επίθεση με βιτριόλι στην Μονή Πετράκη: Απολογείται σήμερα ο ιερέας

Επίθεση με βιτριόλι στην Μονή Πετράκη: Απολογείται σήμερα ο ιερέας

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων θα οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι, και πάλι, ο υπό καθαίρεση ιερέας, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο επιτέθηκε με βιτριόλι σε βάρος εννέα ατόμων, επτά μητροπολιτών, ενός αρχιμανδρίτη και ενός αστυφύλακα στην Μονή Πετράκη.

Μετά από ολιγοήμερη προθεσμία που έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι στην Μονή Πετράκη θα βρεθεί σήμερα εκ νέου ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή μετά την αναβάθμιση του εις βάρος του κατηγορητηρίου.

Αρχικά, ο κατηγορούμενος απολογήθηκε και προφυλακίστηκε, τον Ιούνιο του 2021, για το ηπιότερο αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Μετά όμως από νέα στοιχεία που προέκυψαν, η ανακρίτρια προχώρησε στην αναβάθμιση του εις βάρος του κατηγορητηρίου και την άσκηση της ποινικής δίωξης για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Γιατί έγινε η «αναβάθμιση» της κατηγορίας

Κι αυτό, πρώτον, διότι όπως προέκυψε  από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης για το καυστικό υγρό, ο δράστης χρησιμοποίησε δυο γυάλινες εμπορικές συσκευασίες χημικών αντιδραστηρίων που περιείχαν θειικό οξύ (βιτριόλι), το οποίο εκτιμάται ότι ήταν εξαιρετικά πυκνό και ισχυρότατα διαβρωτικό και καυστικό οξύ, υψηλής καθαρότητας και περιεκτικότητας 96% και θα μπορούσε να επιφέρει το θάνατο.

Και, δεύτερον, από τις καταθέσεις των Μητροπολιτών Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς, προέκυψε πως ο δράστης όχι μόνο στόχευε και έριχνε με δύναμη το καυστικό υγρό στο πρόσωπό τους, αλλά  ακολούθησε τα θύματά του ακόμα και όταν προσπάθησαν να κρυφτούν για να τους ρίξει πάνω του το οξύ.

Αυτά τα στοιχεία αναμένεται σήμερα ο υπό καθαίρεση ιερέας να επιχειρήσει να τα αντικρούσει στη νέα του απολογία, καθώς, από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι είχε αγοράσει το καυστικό υγρό για να κάνει κακό μόνο στον εαυτό του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις