Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Επίθεση Ρουβίκωνα: Δυσμενής μετάθεση για τον Ειδικό Φρουρό – Η απόφαση για τον διοικητή του ΑΤ Ψυχικού

Επίθεση Ρουβίκωνα: Δυσμενής μετάθεση για τον Ειδικό Φρουρό – Η απόφαση για τον διοικητή του ΑΤ Ψυχικού

Μετατέθηκαν ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού, καθώς και ο αστυνομικός που φρουρούσε την πρεσβεία του Ιράν τη στιγμή της επίθεσης του Ρουβίκωνα, τα ξημερώματα της Δευτέρας (17.09.2018).

Ο διοικητής, στην αρμοδιότητα του οποίου ήταν και η φύλαξη του συγκεκριμένου κτιρίου, μετατέθηκε στο τμήμα Μεταγωγών, ενώ δυσμενής ήταν η μετάθεση του αστυνομικού που φρουρούσε την πρεσβεία τη στιγμή της επίθεσης, καθώς επέστρεψε στις περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε το βίντεο από την επίθεση που είδε το φως της δημοσιότητας, και σε αυτό φαίνεται ο Ειδικός φρουρός να… παρακολουθεί αμέτοχος την εξέλιξη της επίθεσης των κρανοφόρων!

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ακόμα και ο διάλογος που διημείφθη μεταξύ των μελών της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας και του Ειδικού Φρουρού είναι χαρακτηριστικός. Ένα μέλος της ομάδας πλησιάζει λέγοντας στον Φρουρό: “…Έβγα σε παρακαλώ από την σκοπιά, θα χτυπήσεις από τα τζάμια”.

Την ίδια στιγμή στο βίντεο που ανάρτησε ο “Ρουβίκωνας” διακρίνεται ο Ειδικός Φρουρός, να βγαίνει από την σκοπιά έχοντας περασμένο χιαστί το υποπολυβόλο και απλά να κοιτά τους κρανοφόρους να σπάνε το κουβούκλιο της σκοπιάς.

Αλλά και να εξαπολύουν εναντίον του κτηρίου που στεγάζεται η Ιρανική Πρεσβεία στην περιοχή του Ψυχικού μπουκάλια με μπογιές και χρώματα.

Θυμηθείτε στο βίντεο πώς έδρασε ο Ρουβίκωνας και πώς αντέδρασε ο Ειδικός Φρουρός

Έξαλλοι στην ΕΛΑΣ!

Το πρωί της Δευτέρας 17.09.2018 και έπειτα από τις εικόνες που έκαναν τον γύρο της Ελλάδας, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Αρχηγείο, με την συμμετοχή των εμπλεκομένων Αξιωματικών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ήταν ιδιαιτέρως αυστηρός στις παρατηρήσεις του, όσον αφορά στην δραστηριότητα της συγκεκριμένης αναρχικής ομάδας και κυρίως την απουσία αντίδρασης της αστυνομίας σε αυτές τις επιθέσεις.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ναι μεν κανείς δεν θα επιθυμούσε να κάνει χρήση του όπλου του ο Ειδικός Φρουρός και μάλιστα απέναντι σε άοπλους. Πλην όμως δεν έπραξε το παραμικρό, τουλάχιστον ό, τι ορίζει ο κανονισμός για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και επιθέσεων.

Πιο συγκεκριμένα, πρώτο μέλημα του Ειδικού Φρουρού θα έπρεπε να είναι η ενημέρωση τις Υπηρεσίας του για την επίθεση και μάλιστα προτού αυτή εκδηλωθεί, κάτι που προϋποθέτει πως θα έπρεπε να είχε τεταμένη την προσοχή του, ώστε να δει τους επιτιθέμενους.

Παράλληλα στην συνέχεια θα έπρεπε να τους αποτρέψει, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ένα υλικό που άλλωστε προβλέπεται στον εξοπλισμό φρουρού στατικού στόχου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις