Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Επίθεση στο Μετρό: Οι «συμβουλές» του ειδικού φρουρού στους δράστες – Τι κατέθεσαν

Επίθεση στο Μετρό: Οι «συμβουλές» του ειδικού φρουρού στους δράστες – Τι κατέθεσαν

Ο ρόλος του ειδικού φρουρού στη συμπεριφορά των δραστών μετά την επίθεση στον σταθμάρχη στο Μετρό. Τι κατέθεσαν τα δυο ανήλικα αδέρφια για τα αίτια της πράξης τους. Σήμερα θα οδηγηθούν στο εισαγγελέα.

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται οι δυο ανήλικοι δράστες της βίαιης επίθεσης στο Μετρό εναντίον του σταθμάρχη καθώς και ένας ειδικός φρουρός που γνώριζε για την επίθεση και την συγκάλυψε.

Τα δυο ανήλικα αδέρφια αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη μπήκαν σε άλλο τρένο και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι. Εκεί πήραν τηλέφωνο τη μητέρα τους και πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο. Αφού είπαν τι έχει γίνει εκείνη ενημέρωσε ένα στενό της φίλο, τον ειδικό φρουρό που υπηρετεί στη ΔΙΑΣ και τους συμβούλευσε πως να κρύψουν τα ίχνη τους, πως να κρυφτούν και σε περίπτωση που συλληφθούν να ισχυριστούν πως ο σταθμάρχης τους προκάλεσε και ήταν βίαιος απέναντί τους και πως βρέθηκαν σε αυτοάμυνα.

Click4more:  Επίθεση στο Μετρό: Συνελήφθησαν τα δυο αδέρφια και ένας αστυνομικός

Το βράδυ της Παρασκευής εμφανίστηκε στην ασφάλεια Αθηνών και ρωτούσε τι έχει συμβεί με τα παιδιά. Στην κατάθεση που έδωσαν οι δυο ανήλικοι είπαν ότι θόλωσαν επειδή μίλησε επικριτικά για το σπίτι τους και εκεί άρχισαν να τον χτυπούν. Στη συνέχεια είπαν πως τρόμαξαν από την πράξη τους, δεν ήξεραν πως να το διαχειριστούν και γιαυτο εξαφανίστηκαν.

Οι δράστες είναι παιδιά χωρισμένων γονιών, διαμένουν με τη μητέρα τους και φοιτούν στο ΕΠΑΛ Περιστερίου. Σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Το χρονικό της επίθεσης στο Μετρό που προκάλεσε σοκ

Ήταν μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης όταν ο σταθμάρχης του Μετρό στην Ομόνοια μπήκε σε έναν από τους συρμούς στην Ανθούπολη για να φτάσει στη δουλειά του. 

Μέσα στο Μετρό, είδε δυο νεαρούς να μη φορούν μάσκα, όπως ήταν υποχρεωμένοι και να έχουν τα πόδια τους πάνω στα καθίσματα. 

Ο σταθμάρχης τους έκανε παρατήρηση. Τους ζήτησε να φορέσουν μάσκες και θα να κατεβάσουν τα πόδια τους από τα καθίσματα που αργότερα θα κάθονταν άλλοι επιβάτες. 

μετρό

Αλλά εκείνοι τον έβρισαν και τον έφτυσαν. Φοβούμενος, όπως κατέθεσε, το να ξεφύγουν τα πράγματα, ο σταθμάρχης απομακρύνθηκε. Κατέβηκε στην Ομόνοια για να πιάσει δουλειά, οι δυο νεαροί τον ακολούθησαν, ο ένας του πέταξε στο κεφάλι ένα κουτάκι από αναψυκτικό που κρατούσε στα χέρια του και με τον άνθρωπο στο πάτωμα, άρχισαν να τον χτυπούν ανελέητα.

Τον κλωτσούσαν με μανία στο κεφάλι, στα πλευρά, στα πόδια. Παντού. Η επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο από επιβάτες του Μετρό που τους φώναζαν να σταματήσουν αλλά μάταια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις