Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Επίθεση στους δημοσιογράφους του Open: «Η φρασεολογία των δραστών παραπέμπει σε φασίστες» λέει ο Κώστας Αλατζάς

Επίθεση στους δημοσιογράφους του Open: «Η φρασεολογία των δραστών παραπέμπει σε φασίστες» λέει ο Κώστας Αλατζάς

Για την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε την ώρα που κάλυπτε την πυρκαγιά της Βόρειας Αττικής μίλησε ο δημοσιογράφος του Open, Κώστας Αλατζάς.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα του Σαββάτου και την ώρα που οι δημοσιογράφοι Κώστας Αλατζάς, Ελευθερία Σπυράκη και ο οπερατέρ Στράτος Χαβαλέζης προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους και να μεταφέρουν τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο της φωτιάς στην Αττική, τραμπούκοι τους επιτέθηκαν χτυπώντας τους και σπάζοντας τα τζάμια του αυτοκινήτου τους.

Μάλιστα, η επίθεση έγινε ουσιαστικά on air, καθώς εκείνη την ώρα έκανε ρεπορτάζ η Ελευθερία Σπυράκη μέσω τηλεφώνου. Η ίδια ακούγεται να φωνάζει και να κλαίει όταν η παρέα των δειλών άρχισε να χτυπάει τον συνάδελφό της.

Ο Κώστας Αλατζάς περιγράφει στο δελτίο ειδήσεων του Open πως κάποιοι τον «περιτριγύριζαν» από νωρίς: «Από τις απογευματινές συνδέσεις υπήρχε μια ομάδα ανθρώπων που on camera έβριζαν. Υπήρχε μια ομάδα που ανεβοκατέβαινε καθόλη τη διάρκεια των συνδέσεων από τις 8 μέχρι τα μεσάνυχτα από Θρακομακεδόνες μέχρι το Κρυονέρι».

Μάλιστα, όπως επισημαίνει οι ίδιοι κινούνταν ανενόχλητοι παρά τις απαγορεύσεις της αστυνομίας «φαινόταν ότι είχαν ελευθέρας». Γύρω στις 2 τα ξημερώματα η φωτιά είχε αναζωπύρωση και σήμανε συναγερμός: «Υπήρξε κινητοποίηση και η αστυνομία μας έλεγε να φύγουμε από το σημείο. Ήμασταν το τελευταίο συνεργείο που έμεινε πίσω. Υπήρχε ένας πανικός καθώς ο αέρας φυσούσε προς τη μεριά μας και πάνω στον πανικό μας μια ομάδα τουλάχιστον 15 ατόμων κινήθηκε – την ώρα που ήμασταν στον αέρα – προς το μέρος μας».

Ο ίδιος εξήγησε τι έγινε από τη στιγμή που οι τραμπούκοι έσπασαν την κάμερα και οι τηλεθεατές έχασαν την εικόνα: «Κινούντο απειλητικά προς εμένα και με καθυβρίζουν. Κινούντο απειλητικά προς τον Στράτο Χαβαλέζη τον οπερατέρ μας που έπαθε και ελαφρύ διάστρεμμα προσπαθώντας να σώσει την κάμερα».

Συνεχίζει, τη συγκλονιστική περιγραφή λέγοντας: «Η Ελευθερία Σπυράκη μόλις είχε πιάσει δουλειά και έδινε ανταπόκριση από το τηλέφωνό της, εγώ πλέον έχω βγει off camera. Εκείνη τη στιγμή κινούνται εναντίων των τριών μας».

«Είχαν μια τεράστια οργή εναντίον των καναλιών. Χρησιμοποιούσαν βαριές εκφράσεις. Μας ανάγκασαν δια της βίας να μπούμε στο αυτοκίνητο. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και αυτομάτως μας περικύκλωσαν και άρχισαν να κουνάνε το αυτοκίνητο και ταυτόχρονα έσπασαν τα τζάμια. Στην πλάτη μας στα 20 με 30 μέτρα υπήρχαν οι αστυνομικοί που είχαν κάνει το μπλόκο, οι οποίοι ήταν θεατές» σημείωσε.

«Όταν έσπασαν τα τζάμια και τη στιγμή που μετέδιδε η Ελευθερία ένας εξ αυτών μου έριξε γροθιά στη μύτη. Έβριζαν τους δημοσιογράφους και τα κανάλια γιατί τους χαρακτηρίζουν ψεκασμένους, που κάνουν ό,τι κάνουν με τα εμβόλια» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως η επίθεση παρέπεμπε σε φασίστες: «Υπήρχε μια φρασεολογία που εμένα με παραπέμπει σε φασίστες».

Τέλος, ανέφερε πως ήρθε ένας μόνο αστυνομικός, «ένα νέο παιδί, και προέταξε τα στήθη του στο παράθυρό μου για να μη με ξαναχτυπήσουν. Όταν πλέον έφυγαν και βγήκαμε από το αυτοκίνητο, είδαμε ότι ήταν μόνο δυο αστυνομικοί πίσω μας. Και όταν τους ρωτήσαμε γιατί δεν επεμβήκατε είπαν ότι οι άλλοι ήταν πάρα πολλοί».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις