Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμαρχο Αθηναίων για τη σκούπα στους Αγανακτισμένους

Ο Δήμαρχος Αθηναίων έχει αναλάβει πρωτοβουλία αποχώρησης των Αγανακτισμένων από την πλατεία Συντάγματος και το θέμα θα συζητηθεί σήμερα.

Ένα από τα θέματα, που θα τεθούν επί τάπητος, είναι και αυτό της σταδιακής απομάκρυνσης των σκηνών από την κεντρική πλατεία της πόλης.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλία για να σταματήσει η κατάληψη δημόσιου χώρου στην πλατεία Συντάγματος.
 
Ο κ. Καμίνης πραγματοποίησε από κοινού με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό επίσκεψη στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.
 
Οι επικεφαλής των δύο βαθμίδων τοπικής αυτοδιοίκησης συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιδιωχθεί αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.
 
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, διατύπωσαν τις διαπιστώσεις τους ότι τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί βελτίωση στη ζωή της πλατείας Θεάτρου και εστίασαν στην εικόνα της πλατείας Συντάγματος, της κεντρικής πλατείας της Αθήνας, όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, η οποία δεν είναι και η καλύτερη με τους σκηνίτες “Αγανακτισμένους”.
 
“Επιθυμούμε να έχουμε μία ειρηνική συζήτηση με τους συμπολίτες μας, προκειμένου να επιτευχθεί η ανατροπή της άσχημης εικόνας της πλατείας εν μέσω τουριστικής περιόδου” είπε ο κ. Καμίνης.
 
Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος, το απόγευμα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, από τους οποίους θα ζητήσει συνδρομή για την αποκατάσταση της καλής εικόνας της πόλης.
 
Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος και οι σκηνίτες της πλατείας Συντάγματος.

 

Σκληρή είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων περί εκκαθάρισης στην πλ. Συντάγματος.

Διαβάστε την.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε σήμερα (8/7/2011) την πρόθεση του να «αναλάβει πρωτοβουλία» για να τερματιστεί η «κατάληψη» στην πλατεία Συντάγματος. Η εκδήλωση αυτής της πρόθεσης του κ. Καμίνη έρχεται μόλις μία μέρα μετά από αντίστοιχη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης περί “τσαντιριών” της πλατείας Συντάγματος…
 
Ακολουθώντας την γνώριμη πλέον πολιτική του, ο κ. Καμίνης περνά από τη θέση της απόλυτης αφωνίας σε μια συντηρητική τοποθέτηση που στοχοποιεί απολύτως τους «αγανακτισμένους» πολίτες που ειρηνικά διαδηλώνουν με ποικιλομορφία, ένταση και πετυχαίνοντας νίκες τις τελευταίες 40 ημέρες. Δυστυχώς, κ. Δήμαρχος άλλη μία φορά συμπεριφέρεται ως εντολοδόχος της Κυβέρνησης, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με την τακτική της, και απομακρύνεται από τις αγωνίες και τις ανάγκες των Αθηναίων πολιτών.
 
Επιπλέον, ο κ. Καμίνης:
 
• Δεν βρίσκει μια λέξη να πει για τις καταστροφές που προκάλεσαν η καταστολή και τα ΜΑΤ της κυβέρνησης στο δημόσιο χώρο της πόλης και στην πλατεία Συντάγματος ειδικότερα
 
• Δεν αναγνωρίζει τους κόπους εκατοντάδων εθελοντών της λαϊκής συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος που ηρωικά διαχειρίζονται εδώ και βδομάδες καθαρό το χώρο (ακόμη και από τα χημικά που σκόρπισαν οι πραίτορες του κ. Παπουτσή), παρά την πλήρη απουσία συνεργασίας των επίσημων δημοτικών θεσμών και υπηρεσιών.
 
• Δεν χαιρετίζει για όσους/ες εδώ και εβδομάδες αναβιώνουν το πνεύμα της συμμετοχής στα κοινά και της αδιαμεσολάβητης δημοκρατίας ακριβώς στο κέντρο της πόλης που πρωτοεμφανίστηκε πριν από αιώνες.
 
Μόνη έγνοια του κ. Καμίνη, η αποκάθαρση της πόλης από τα σημάδια της παρουσίας των χιλιάδων πολιτών που δίκαια αγωνίζονται. Έτσι εξηγείται βέβαια και η πρόσφατη «σπουδή» του στο να φτιαχτεί νέο θεσμικό πλαίσιο που θα περιορίζει τις διαδηλώσεις…
 
Όσο για τα περί αναγκών του τουρισμού, ας τα αφήσει αυτά ο κ. Δήμαρχος… Ο τουρισμός και γενικότερα η κατανάλωση στην πόλη πλήττονται βαριά από τα κυβερνητικά μέτρα και τη διάλυση των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών. Πλήττονται όταν ξυλοκοπούνταν τουρίστες από την αστυνομία ή όταν έπεφταν δακρυγόνα στο μετρό στην Ακρόπολη και Μοναστηράκι λίγες μέρες νωρίτερα…
 

Αύριο το βράδυ για γίνει συνέλευση των Αγανακτισμένων της Πλατείας Συντάγματος και των άλλων πλατειών στην Ελλάδα για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. Μεγάλη μερίδα τάσσεται υπέρ στο να αποχωρήσουν για την ώρα από τις πλατείες και να επιστρέψουν αργότερα με νέας μορφής κινητοποίηση.

 
Την Πέμπτη, αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος εξέφρασε τη δυσφορία του για την εικόνα της πλατεία Συντάγματος.
 
Ο κ. Παπαϊωάννου έκανε λόγο για “τσαντίρια” στην πλατεία και ζήτησε από τον Δήμαρχο Αθηναίων να αναλάβει δράση, καθώς ο εμπορικός κόσμος στην Αθήνα πεθαίνει.
 
Ο Γιώργος Καμίνης ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του υπουργού, ωστόσο αναμένεται να ξεκαθαρίσει με ποιον ακριβώς τρόπο θα γίνει πράξη η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, καθώς και το πώς θα αντιδράσουν οι “Αγανακτισμένοι” πολίτες σε μια ενδεχόμενη επιχείρηση εκκαθάρισης της πλατείας.
 
 

Θεσσαλονίκη: Τα 4 ”Δεν” των αγανακτισμένων στην τράπεζα της Ελλάδος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε