Ελλάδα

Επιτήδειοι παριουσιάστηκαν ως «υπάλληλοι» του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαξαν 180.000 ευρώ από πολίτη

Έπεισαν τον πολίτη ότι ότι υπάρχει πρόβλημα διαρροής στο σπίτι και του ζήτησαν να αφήσει τα χρήματα σε ένα αλουμινόχαρτο στην είσοδο της οικοδομής

Δεν έχει προηγούμενο μια υπόθεση τηλεφωνικής απάτης με επιτήδειους οι οποίοι προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ καταφέρνοντας να αποσπάσουν 180.000 ευρώ από το θύμα τους.

Οι δράστες είχαν στήσει πολύ καλά το σχέδιό της απάτης ως υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ και με την πρόφαση ότι υπήρχε βλάβη ξεγέλασαν το θύμα τους.

Έπεισαν τον πολίτη ότι υπάρχει πρόβλημα διαρροής στο σπίτι και του ζήτησαν να αφήσει τα χρήματα σε ένα αλουμινόχαρτο στην είσοδο της οικοδομής.

Αυτός ανυποψίαστος τους πίστεψε άφησε 180.000 στο σημείο που του υπέδειξαν με τα χρήματά του φυσικά να κάνουν φτερά.

Ο άνδρας κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία την Παρασκευή (19.09.2025) και σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο ΝΙΜΤΣ η γυναίκα που τραυματίστηκε από την πτώση του δέντρου στην Αθήνα - «Νομίζαμε πως πέθανε, έβγαζε αίμα από το στόμα»
«Πριν από έναν μήνα είχε πέσει ένα κλαρί και πήγε να πετύχει δύο τουρίστες, είχαν ειδοποιηθεί οι αρμόδιοι αλλά κανείς δεν είχε κάνει κάτι», λέει στο newsit.gr επιχειρηματίας της περιοχής. «Το δέντρο έπεσε λόγω ισχυρών ανέμων» απαντά ο δήμος Αθηναίων
Πτώση δέντρου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης
12
Κατερίνη: Χειροπέδες σε εφοριακό για υπόθεση χρηματισμού – Ζήτησε «φακελάκι» για να ακυρώσει έλεγχο
Στα χέρια της Αστυνομίας εφοριακός που κατηγορείται ότι ζήτησε και παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ από επαγγελματία για να ματαιώσει φορολογικό έλεγχο
Περιπολικό 1