Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Eπιτροπή Διεκδίκησης για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα δημιουργεί ο ΔΣΑ

Eπιτροπή Διεκδίκησης για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα δημιουργεί ο ΔΣΑ

Στη δημιουργία επιτροπής επιστημόνων αναφορικά με την διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα προχωρά η ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Το θέμα για τα γλυπτά του Παρθενώνα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα σε συνεδρίαση της Ολομέλειας όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), κ. Δημήτρης Βερβεσός.

Η πρόταση έχει κατατεθεί εγγράφως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο προς τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, και οι νομικοί θα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της σύνθεσης της επιτροπής.

Αναφορικά με την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα τόνισε ότι είναι η πρώτη που γίνεται μετά από 60 χρόνια αλλά όπως σημείωσε δεν λύνει το θέμα του αδικήματος της απιστίας για το τραπεζικό σύστημα.

Μιλώντας για την διαμεσολάβηση εκτίμησε ότι θεσμός δεν θα πετύχει να λύσει τα προβλήματα και να επιταχύνει τους ρυθμούς της δικαιοσύνης αν στις επιτροπές δεν συμμετέχουν δικηγόροι. Μάλιστα τόνισε ότι στον σχετικό πίνακα για την απονομή της η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ της 17ης και 24ης θέσης.

Ο κ. Βερβεσός αναφερόμενος στο θέμα του ασύλου και τις σχετικές επιτροπές υπογράμμισε ότι δεν θα μπορέσουν να λύσουν το ζήτημα της επαναπροώθησης.

Πηγή: larissanet.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις