Ελλάδα

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Αμοργού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φορτηγό πλοίο που είχε προορισμό την Τουρκία περισυνέλεξε τα ξημερώματα της Τετάρτης (09.09.2020), 151 πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν σε ακυβέρνητο θαλαμηγό πλοίο βορειοανατολικά της Αμοργού.

Στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενώ έπνεαν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ. Οι πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν σε λιμάνι της Τουρκίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων ένας από τους επιβαίνοντες του σκάφος που φέρεται ως ο διακινητής πήδηξε στη θάλασσα και αγνοείται.

Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του ενώ στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών και προσφύγων συμμετείχαν παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, ναυαγοσωστικό και πλωτό σκάφος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στην Βοιωτία: Δεκάδες νεκρά ζώα και σοβαρές καταστροφές σε κτηνοτροφική μονάδα και αγροτικές εκτάσεις
Η πυρκαγιά έκαψε περίπου 4 χιλιόμετρα έκτασης, ενώ 60 μοσχάρια και πρόβατα σε κτηνοτροφική μονάδα έχασαν τη ζωή τους στις φλόγες και άλλα έχουν διασκορπιστεί τρομαγμένα στη γύρω περιοχή
Φωτιά στη Βοιωτία
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Τα ευρήματα στο μπάνιο του μοιραίου σπιτιού και οι κρίσιμες καταθέσεις – «Ο 65χρονος αγαπούσε τον γιο του»
Νέα στοιχεία εντόπισαν οι αρχές μέσα στο σπίτι του φονικού, την ώρα που ο Ιταλός κατηγορούμενος επιμένει ότι δεν σκότωσε την σύντροφό του και τον γιο της
Δολοφονία στο Αίγιο