Ελλάδα

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Αμοργού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φορτηγό πλοίο που είχε προορισμό την Τουρκία περισυνέλεξε τα ξημερώματα της Τετάρτης (09.09.2020), 151 πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν σε ακυβέρνητο θαλαμηγό πλοίο βορειοανατολικά της Αμοργού.

Στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενώ έπνεαν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ. Οι πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν σε λιμάνι της Τουρκίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων ένας από τους επιβαίνοντες του σκάφος που φέρεται ως ο διακινητής πήδηξε στη θάλασσα και αγνοείται.

Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του ενώ στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών και προσφύγων συμμετείχαν παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, ναυαγοσωστικό και πλωτό σκάφος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το Χωριάτικο» μοίραζε «λάδι» σε υπαλλήλους ΕΦΚΑ, εφορίας και ΕΛΑΣ – Οι αγορές Lamborghini, Dior και Cartier με χρήματα του εξωτερικού
Οι δωροδοκίες σε κρατικούς λειτουργούς, οι διάλογοι για μεταφορά χρημάτων σε βαλίτσες από τη Μύκονο και οι πανάκριβες αγορές με «αδικαιολόγητα» χρήματα
Το Χωριάτικο
«Χωριάτικο»: Οι 75 λογαριασμοί στο εξωτερικό, το κόλπο με τα POS και τα 120 εκατ. ευρώ που «φέσωσαν» το Δημόσιο
O αρχηγός του κυκλώματος, Άγγελος Γιαννακόπουλος, που για 18 και πλέον χρόνια απασχολεί τη Δικαιοσύνη διέθετε και έξι ψευδώνυμα. «Μεγάλος», «Daddy», «Φίλος», «Boss», «Φάνης» και «Aφεντικό»
Υπόθεση φοροδιαφυγής στην αλυσίδα φούρνων «Χωριάτικο» 42
28η Οκτωβρίου: Συγκίνησε ο μαθητής από τη Νιγηρία στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης – «Είμαι ευγνώμων στον Θεό που έγινα παραστάτης»
Ο Βίκτορι Μουμόχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και φέτος παρέλασε για πρώτη φορά ως παραστάτης. Η χαρά του ήταν μεγάλη και τα λόγια του συγκίνησαν
O Βίκτορι Μουμόχου 13