Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Επιχείρηση «Πειθώ» για τους εμβολιασμούς: Στόχος να έχει εμβολιαστεί το 70% έως τον Σεπτέμβριο

Επιχείρηση «Πειθώ» για τους εμβολιασμούς: Στόχος να έχει εμβολιαστεί το 70% έως τον Σεπτέμβριο

Αγώνας δρόμου για εμβολιασμούς. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την προσέλκυση νέων και πολιτών άνω των 60 ετών.

“Σπριντ” σε ένα δρόμο με εμπόδια επιχειρεί η κυβέρνηση, με στόχο ως τις αρχές Σεπτεμβρίου να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού.

Σε Νο 1 προτεραιότητα αναγάγει το Μέγαρο Μαξίμου την επιχείρηση «Πειθώ». Η ανησυχία εστιάζεται στους μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι αποτελούν ευάλωτη ομάδα απέναντι στον κορονοϊό, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι πολίτες ηλικίας 60 – 80 ετών που είτε διασωληνώθηκαν, είτε έχασαν τη ζωή τους, σε ποσοστό 99% ήταν ανεμβολίαστοι.

Εξίσου μεγάλη και η ανησυχία για τα νέα παιδιά, τα οποία λόγω της κινητικότητας, ειδικά σε χώρους διασκέδασης, αναδεικνύονται επίσης… “αδύναμοι κρίκοι”.

Με το βλέμμα στραμμένο στους νέους….

Οι νέοι αποτελούν αυτή τη στιγμή ένα δύσκολο «κοινό». Τηλεοπτικά σποτ, καμπάνια μέσω των social media και influencers επιστρατεύονται για να τους περάσουν το μήνυμα για το πόσο ζωτικής σημασίας είναι τα νέα παιδιά να ακολουθήσουν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κυρίως πόσο σημαντικό είναι για τους ίδιους, για τους αγαπημένους τους και για το κοινωνικό σύνολο, να κλείσουν άμεσα ραντεβού για εμβόλιο.

Γιατροί πόρτα – πόρτα και κινητές μονάδες και στο πιο απομακρυσμένο χωριό…

«Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο Βουνό, πάει το Βουνό στον Μωάμεθ» λέει ο θυμόσοφος λαός μας κι αυτή ακριβώς την τακτική εφαρμόζει η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών.

Στην ιστοσελίδα gov.gr, ως το τέλος της εβδομάδας, οι μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες θα μπορούν να αναζητούν στην περιοχή που τους ενδιαφέρει ιδιώτες γιατρούς και θα κλείνουν το ραντεβού τους.

Το πρότζεκτ «κατ’ οίκον εμβολιασμός» το αναλαμβάνουν αποκλειστικά οι ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι θα προμηθεύονται από το κράτος τις δόσεις των εμβολίων και θα κάνουν κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Στη μάχη για να εμβολιαστούν οι μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες, ρίχνονται και κινητές μονάδες.

Χωριό – χωριό, πόρτα – πόρτα, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, θα επισκεφτούν για εμβολιασμό τους πολίτες που θα τους υποδείξουν δήμαρχοι και κοινοτάρχες, σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες. Αυτοί οι φορείς θα έχουν αναλάβει νωρίτερα να εντοπίσουν και να καταγράψουν σε λίστα τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Κινητές μονάδες θα αναπτυχθούν και στις τουριστικές περιοχές, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση πολιτών που έχουν εγκαταλείψει τα αστικά κέντρα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις