Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Επτά κλεμμένες εικόνες βρέθηκαν σε μοναστήρι της Αττικής

Επτά κλεμμένες εικόνες βρέθηκαν σε μοναστήρι της Αττικής
ΦΩΤΟ ΕΛΑΣ

Από το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίστηκαν 7 εκκλησιαστικές εικόνες και ξυλόγλυπτα βημόθυρα αρχαιολογικής αξίας εντός Ιεράς Μονής στην Αττική.

Το πρωί έγινε στοχευμένη έρευνα από αστυνομικούς στο μοναστήρι της Αττικής, με τη συνδρομή κλιμακίου αρχαιολόγων, ειδικών στη Βυζαντινολογία.

Αυτό που έψαχναν να βρουν στην έρευνα, ήταν τρεις εκκλησιαστικές εικόνες που είχαν κλαπεί από άλλο μοναστήρι της επαρχίας το 2012.

Από την έρευνα που έγινε στους χώρους του μοναστηριού, εντοπίστηκαν στο αρχονταρίκι οι 3 εικόνες που αναζητούνταν και επιπρόσθετα βρέθηκαν 4 εικόνες και ξυλόγλυπτα βημόθυρα, οι οποίες ταυτοποιήθηκε ότι έχουν κλαπεί προ ετών από Μονές και Ναούς της επαρχίας!

Οι κατασχεθείσες εικόνες και τα λοιπά εκκλησιαστικά αντικείμενα μεταφέρθηκαν στην έδρα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και οι αρμόδιοι αρχαιολόγοι γνωμάτευσαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος, Περιουσιακών Δικαιωμάτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς συνεχίζει την ερευνητική διαδικασία για τον τρόπο κτήσης και κατοχής των αντικειμένων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις