Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Έρευνα από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για απάτη τύπου Καρουζέλ

Έρευνα από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για απάτη τύπου Καρουζέλ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος βρίσκεται υπόθεση απάτης τύπου “Καρουζέλ”, που φέρεται ότι είχε στηθεί σε υποκατάστημα συστημικής Τράπεζας στα νότια προάστια.

Πρόκειται για υπόθεση που αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο του γενικού ελέγχου που έκανε η Τράπεζα της Ελλάδας.

Μάλιστα, στο «στόχαστρο» της έρευνας έχουν μπει δύο λογιστικά γραφεία ένα στον Πειραιά και ένα στη Νέα Ιωνία τα οποία έστηναν εταιρείες «μαϊμού» και μεθόδευαν την έκδοση εικονικών τιμολογίων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ενώ τις συναλλαγές τις νομιμοποιούσαν στο επίμαχο υποκατάστημα της Τράπεζας

Μόλις αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο στο υποκατάστημα της τράπεζας, το λογιστικό γραφείο του Πειραιά σταμάτησε τις συναλλαγές και έκλεισε τις εικονικές εταιρείες. Αντίθετα, το λογιστικό γραφείο της Νέας Ιωνίας, φέρεται να συνεχίζει τη δράση του.

Εκτιμάται πως υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από τους υπευθύνους της κομπίνας κακουργηματικού χαρακτήρα αδικημάτων όπως του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης ενώ ο διευθυντής του υποκαταστήματος της Τράπεζας έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ελέγχεται και ο ρόλος ενός επιχειρηματία ενώ η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, έχει προβεί πρόσφατα σε δεσμεύσεις Τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και ακινήτων, προσώπων που έχουν εντοπιστεί ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα του ευρύτερου τραπεζικού χώρου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις