Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Έρευνες της Αστυνομίας σε συνδέσμους ομάδων στην Αττική

Συμμορία

Ελέγχους πραγματοποιεί η Αστυνομία σε συνδέσμους οπαδών ομάδων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα από τους ελέγχους της αστυνομίας στους οπαδικούς συνδέσμους. Σημειώνεται πως την Παρασκευή η αστυνομία είχε πραγματοποιήσει έρευνα σε αντίστοιχους συνδέσμους στην Ομόνοια, με πλήθος ευρημάτων

Τώρα, η αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους σε τέσσερις συνδέσμους οπαδών ομάδων. Πιο συγκεκριμένα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ελέγχουν τους συνδέσμους, του Ολυμπιακού στην Ηλιούπολη, του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, του Ατρομήτου στο Περιστέρι και της ΑΕΚ στον Άγιο Δημήτριο.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για την πάταξη της οπαδικής βίας σε 3 επίπεδα:

-Στην ακόμα μεγαλύτερη αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των Λεσχών Φιλάθλων και των παραρτημάτων τους, αλλά και του ρόλου και των πραγματικών ευθυνών των ΠΑΕ στη λειτουργία αυτή.

-Στις αναγκαίες προσαρμογές του Ποινικού Κώδικα.

-Στην εντατικοποίηση των ελέγχων από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ..

Παράλληλα, αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Οι νομοθετικές παρεμβάσεις θα περιλαμβάνονται στο αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τις επόμενες εβδομάδες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη πως «τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα. Η κυβέρνηση, θα συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή και περιμένουμε από όλους να συνδράμουν την ελληνική Πολιτεία στην προσπάθεια εξάλειψης της αθλητικής βίας. Πρόκειται άλλωστε για ένα ζήτημα που μας ενώνει όλους».

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις