Πέμπτη, 30 Μαΐ
26oC Αθήνα

Έργα 9.000.000 ευρώ για την οδική ασφάλεια στην δυτική Ελλάδα!

Έργα 9.000.000 ευρώ για την οδική ασφάλεια στην δυτική Ελλάδα!
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

– “Πέφτει” χρήμα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των περιφερειακών ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας
– Στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων τέσσερα έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
– 3,5 εκατομμύρια ευρώ για έργα και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
– 350.000 ευρώ και για την εκπόνηση μελετών και τη χρηματοδοτική ωρίμανση έργων στο δήμο Μύκης

Τέσσερα έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την οδική ασφάλεια, εντάσσονται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη. Το γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook, με τον συνολικό προϋπολογισμό για τα έργα να φτάνει τα 9.000.000 ευρώ.

9 εκατ. ευρώ για την οδική ασφάλεια στη Δυτική ΕλλάδαΑποφασίσαμε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, 4 έργων…

Gepostet von Στάθης Γιαννακίδης am Mittwoch, 19. September 2018

Αυτά είναι τα νέα έργα

έργα

Τα έργα αφορούν στην εξασφάλιση διαθέσιμης εργολαβίας για την αντιμετώπιση έκτακτων και απρόβλεπτων αναγκών και προβλημάτων οδικής ασφάλειας κατά την τριετία 2019-2021 στο εθνικό οδικό δίκτυο εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας, όπως και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των περιφερειακών ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Επίσης σε διαφορετική ανάρτησή του, ο υφυπουργός γνωστοποίησε την ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με το ποσό των 350.000 ευρώ, «για την εκπόνηση μελετών και τη χρηματοδοτική ωρίμανση έργων στο δήμο Μύκης».

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση οι μελέτες αφορούν σε:

– Έργα διευθέτησης χειμάρρων – αντιπλημμυρικής προστασίας των οικισμών Σμίνθης και Μύκης με μήκος παρέμβασης 4.5 χλμ και 1.6 χλμ αντίστοιχα.

– Δημιουργία υπαίθριων χώρων πολλαπλών χρήσεων, αναψυχής, εκπαίδευσης και αθλητισμού στους οικισμούς Ωραίου, Γλαύκης, ‘Ανω Θερμών, Χρυσού και Δημαρίου. Επίσης, από το υπουργείο έχει ήδη εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 1,75 εκατ. ευρώ για έργα δημοτικής οδοποιίας στον οικισμό της Κοτύλης, ήδη από τον Αύγουστο του 2018.

«Το υπουργείο και η κυβέρνηση στηρίζουν έμπρακτα και όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς, με βάση το ενδιαφέρον και την τεχνική τους προετοιμασία, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών» σημειώνει ο υφυπουργός.

Χρηματοδότηση μελετών του Δήμου ΜύκηςΕγκρίναμε τη χρηματοδότηση με το ποσό των 350.000 ευρώ για την εκπόνηση μελετών…

Gepostet von Στάθης Γιαννακίδης am Mittwoch, 19. September 2018

Αντιπλημμυρικά έργα 3,5 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Χρυσούπολης

Επίσης με άλλη ανάρτησή του, ο υφυπουργός γνωστοποιεί ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων η χρηματοδότηση του έργου «αντιπλημμυρική προστασία – αποχέτευση ομβρίων Χρυσούπολης» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ.

Αντιπλημμυρικά έργα 3,5 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Χρυσούπολης. Εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τη…

Gepostet von Στάθης Γιαννακίδης am Mittwoch, 19. September 2018

To έργο αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές του δήμου Νέστου και ειδικότερα της Χρυσούπολης, από τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στις 26, 27 και 28 Ιουνίου 2018. Νωρίτερα ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι συναντήθηκε με τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο και τον βουλευτή Καβάλας Κώστα Μορφίδη για τη χρηματοδότηση καθώς και ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις