Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Έργα ενεργειακής αναβάθμισης στα σχολεία του δήμου Ηρακλείου Αττικής

σχολεία Πιερία
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Ξεκίνησαν τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε δύο σχολεία του δήμου Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για το 3ο Δημοτικό και το 6ο Γυμνάσιο, τα οποία μετά το τέλος των εργασιών θα έχουν γίνει φιλικότερα τόσο για τους μαθητές όσο και για το περιβάλλον.

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι η εξωτερική μόνωση του κτιρίου, το οποίο φυσικά θα βαφτεί στη συνέχεια, η αλλαγή στα κουφώματα σε πόρτες και παράθυρα, η αλλαγή του τρόπου θέρμανσης-ψύξης και άλλες παρόμοιες εργασίες, που όχι μόνο θα βελτιώσουν το ενεργειακό αποτύπωμα των σχολείων, αλλά θα δώσουν νέα πνοή σε αυτές τις δύο παλιές σχολικές μονάδες. Σε περίπτωση που αποφασιστεί να ανοίξουν πάλι τα σχολεία, οι εργασίες που έχουν δρομολογηθεί θα μπορούν να γίνονται παράλληλα με τα μαθήματα.

Τα έργα στα σχολεία

Τα ίδια έργα αναμένεται να γίνουν στη συνέχεια σε ακόμα έξι σχολεία του Ηρακλείου, το 13ο Δημοτικό, το 6ο Δημοτικό, το 9ο Νηπιαγωγείο, καθώς και τα σεισμόπληκτα 4ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό και 1ο Γυμνάσιο. Ο δήμος έχει εξασφαλίσει σχετικές χρηματοδοτήσεις από προγράμματα του υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής και του Πράσινου Ταμείου.

Με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών, ο δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος ενημέρωσε τους διευθυντές των δύο σχολείων, καθώς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, σε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανώλης Κουτσογιαννάκης και οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Μίνα Παναγιωτακοπούλου και Πάνος Σπηλιόπουλος.

«Υπό κανονικές συνθήκες θα επισκεπτόμασταν μαζί με τους γονείς τα σχολεία, για να τους εξηγήσουμε τι εργασίες θα γίνουν, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα πιο όμορφο και λειτουργικό σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά της πόλης μας. Έστω και μέσα από τηλεδιάσκεψη, θελήσαμε να συζητήσουμε μαζί τους, να τους παρουσιάσουμε την πορεία των έργων για να είναι πλήρως ενήμεροι για αυτά που γίνονται και θα γίνουν. Άλλωστε, είναι κοινός ο στόχος μας να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό για τους μαθητές, για τα παιδιά και για το μέλλον του Ηρακλείου», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπάμπαλος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις