Ελλάδα

“Εργάνη”: Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Μάρτιο

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφεται κατά τον μήνα Μάρτιο 2016, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων κατά 29.351 θέσεις εργασίας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Μαρτίου 2016, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 149.028, ενώ οι αποχωρήσεις σε 119.677. Από τις 119.677 συνολικά αποχωρήσεις, οι 57.573 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 62.104 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Από τη σύγκριση των στοιχείων των δύο μηνών, Μάρτιος 2016 και Μάρτιος 2015, προκύπτει θετική επίδοση κατά 7.038 επιπλέον θέσεων εργασίας, για τον Μάρτιο 2016 (θετικό ισοζύγιο 29.351 θέσεων εργασίας), έναντι θετικού ισοζυγίου (22.313) τον Μάρτιο του 2015.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επίδοση του ισοζυγίου ροών του μηνός Μαρτίου 2016 καταγράφεται θετική, για τέταρτη συνεχή χρονιά και είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη θετική επίδοση ισοζυγίου μηνός Μαρτίου από το 2001 μέχρι σήμερα.

Αθροιστικά, για την περίοδο Ιανουάριος-Μάρτιος 2016, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 377.876 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 344.042, εκ των οποίων οι 183.997 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 160.045 οικειοθελείς αποχωρήσεις.
Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου τριμήνου του έτους 2016 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 33.834 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση πρώτου τριμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι, παράλληλα, με τις ηλεκτρονικές υποβολές εντύπων προσλήψεων-απολύσεων, μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», υπάρχει και ένα ιδιαίτερα μικρό ποσοστό επιχειρήσεων που προέβησαν αναγκαστικά σε χειρόγραφες υποβολές εντύπων στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, λόγω είτε περιπτώσεων εκπρόθεσμων υποβολών, στις οποίες επιβάλλονται και τα προβλεπόμενα πρόστιμα είτε ειδικών ελάχιστων περιπτώσεων επιχειρήσεων που αδυνατούν να υποβάλλουν τα στοιχεία ηλεκτρονικά. Το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης γι’ αυτές τις συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων για το διάστημα από 01.03.2016 έως και 31.03.2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, διαμορφώνεται σε 803 απώλειες θέσεων εργασίας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ο Παλαιστίνιος έχει αρπάξει το τσαντάκι του 34χρονου πριν τον χτυπήσει με το μπουκάλι στο κεφάλι
Στο οπτικό υλικό που εξασφαλίσαμε, ο 24χρονος Παλαιστίνιος έχει ήδη αρπάξει το τσαντάκι από τον 34χρονο και προσπαθεί να διαφύγει από το σημείο, ενώ το θύμα τον καταδιώκει
Η στιγμή που ο Παλαιστίνιος έχει αρπάξει το τσαντάκι του 34χρονου πριν τον χτυπήσει με το μπουκάλι στο κεφάλι
4
Ιός του Δυτικού Νείλου: Συναγερμός του ΕΟΔΥ με 87 κρούσματα και 7 θανάτους στην Ελλάδα το 2025
Το Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε ότι από την αρχή της περιόδου του 2025 έχουν καταγραφεί 87 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων 7 κατέληξαν
Κουνούπι
Το σπίτι των 300.000 ευρώ και οι ψεύτικες συνταγογραφήσεις της 62χρονης που έθαψε τη μητέρα της στην Βοιωτία - «Είναι πανέξυπνη και θεατρίνα»
«Το διαζύγιο ήταν πολεμικό, χαίρομαι που δεν είχα καμία επαφή μαζί της - Η μάνα της είχε πολλά προβλήματα, ο γιος πας έκοψε επαφές από τις αρχές του 2021» αποκαλύπτει ο πρώην σύζυγος της 62χρονης
Το σημείο που είχε θάψει η 62χρονη την ηλικιωμένη μητέρα της
2
Μαρία Καρυστιανού: «Έχουμε δικαίωμα στην εκταφή, τα οστά του παιδιού μου είναι δικά μου, όχι κρατική περιουσία»
«Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ότι έχει γίνει εξαιρετική ανάκριση και έκλεισε σωστά η υπόθεση, όταν την ίδια μέρα προέκυψαν στοιχεία από το Γενικό Χημείο του Κράτους με 17 δείγματα ξυλολίου», τονίζει η Μαρία Καρυστιανού
Η Μαρία Καρυστιανού 32