Ερχεται ο δικηγόρος του εμπόρου – Ποιος ο ρόλος του

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕUROKINISSI

Ποδαρικό κάνει την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014, και επισήμως, ο δικηγόρος του εμπόρου. Πρόκειται για τη νέα υπηρεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Το νομικό τμήμα της ΕΣΕΕ θα παρέχει νομική εκτίμηση ή κατεύθυνση σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εμπόρους και προκύπτουν κατά την άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Η απάντηση θα δίνεται άμεσα όταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα ή το αργότερο μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 15 ημερών ανάλογα με τη βαρύτητα ή πολυπλοκότητα του ερωτήματος. Ανάλογα με το αντικείμενο ή τη φύση της υπόθεσης, αυτή θα μπορεί να παραπεμφθεί στις αντίστοιχες δομές, της Υπηρεσίας Υποστήριξης της ΕΣΕΕ όπου οι συνεργάτες του προγράμματος υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων «Στα δύσκολα μαζί» θα παρέχουν τις κατάλληλες συμβουλές.

Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασ. Κορκίδης, με την υποστήριξη αυτού του προγράμματος έχουν αποφύγει, μέχρι σήμερα, το «λουκέτο» 1.700 επιχειρήσεις.

Η υπηρεσία του Δικηγόρου του Εμπόρου, θα είναι διαθέσιμη κάθε δύο μέρες της εβδομάδας , Τρίτη (διαδικτυακά μέσω skype) και Πέμπτη με φυσική παρουσία, με δύο νομικούς συμβούλους στα γραφεία της ΕΣΕΕ θα ασχολείται με την υπεράσπιση των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, κατασχετήρια ΚΕΑΟ, δεσμεύσεις λογαριασμών και άλλα θέματα που αφορούν νομική προστασία.

Ειδικότερα:
– Κάθε Πέμπτη από 10 πμ έως 2 μμ θα δέχεται τους εμπόρους στα γραφεία της ΕΣΕΕ (Μητροπόλεως 42, Σύνταγμα – Αθήνα).
– Κάθε Τρίτη, από 10 πμ έως 2 μμ θα λειτουργεί διαδικτυακή σύνδεση μέσω skype, για τους εμπόρους, στην διεύθυνση αναζήτησης «Νομική Υπηρεσία ΕΣΕΕ» (στα ελληνικά), ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα ερωτήματά τους και εγγράφως στην ηλεκτρονική διεύθυνση diki@esee.gr.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΕΕ έχει προτείνει στο υπουργείο Ανάπτυξης να προωθήσει τη θεσμοθέτηση του «Συνηγόρου του Επιχειρηματία», στο πλαίσιο του «Συνηγόρου του Πολίτη» αλλά μέχρι την υλοποίηση του θεσμού αυτού ξεκίνησε την παροχή μιας νέας υπηρεσίας, του «Δικηγόρου του Εμπόρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβάλλεται η εφαρμογή της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου μεταξύ ΕΕ – Ουκρανίας μέχρι τα τέλη του 2015

Τι θα συμβεί με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Συνάντηση Τσίπρα – Κορκίδη εν όψει ΔΕΘ – Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για το εμπόριο

Η Ρώμη ζητά την δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων που αφορούν τη σύναψη για ελεύθερο εμπόριο μεταξύ ΕΕ – ΗΠΑ

 

Κατηγορίες Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στήριξη στην Αδαμαντία Οικονόμου από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στήριξη στην Αδαμαντία Οικονόμου από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας

Με αφορμή τις αντιδράσεις για την εισαγγελέα της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η Ένωση Εισαγγελέως Ελλάδος τονίζει πως ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: Η ημερομηνία ορόσημο που θα κρίνει πολλά! “Όχι” νέα μέτρα, ποιοι “φλερτάρουν” με τοπικά lockdown

Κορονοϊός: Η ημερομηνία ορόσημο που θα κρίνει πολλά! “Όχι” νέα μέτρα, ποιοι “φλερτάρουν” με τοπικά lockdown

Ανησυχία προκαλεί ο εντοπισμός νέων εστιών κρουσμάτων κορονοϊού, όπως το γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο. Θεσσαλονίκη και Σέρρες «φλερτάρουν» με το «πορτοκαλί», όπου βρίσκεται η Αττική, αλλά ο στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφευχθεί το νέο lockdown και η «συνταγή» που θα ακολουθήσει είναι άλλη.
Κρούσμα κορονοϊού σε γιατρό στο Θριάσιο – “Δεν έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα”

Κρούσμα κορονοϊού σε γιατρό στο Θριάσιο – “Δεν έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα”

Θορυβημένοι είναι οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο, μετά το πρόσφατο κρούσμα κορονοϊού σε γιατρό της Παιδιατρικής κλινικής, σε συνέχεια των προηγούμενων κρουσμάτων σε ασθενείς και ... Διαβάστε περισσότερα
Κινητικότητα στο Δημόσιο: Εγκύκλιος Θεοδωρικάκου με προθεσμία για τα αιτήματα

Κινητικότητα στο Δημόσιο: Εγκύκλιος Θεοδωρικάκου με προθεσμία για τα αιτήματα

Την έναρξη του κύκλου κινητικότητας στο Δημόσιο για το 2020 σήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος με εγκύκλιο προς τους φορείς, οι οποίοι έχουν προθεσμία ... Διαβάστε περισσότερα

Σχολιάστε