Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ερντογάν: “Δεν υποχωρούμε στα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ”

Ερντογάν: “Δεν υποχωρούμε στα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ”

– Ξαφνική συνεδρίαση πραγματοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
– Η συνεδρίαση κράτησε περίπου… 4,5 ώρες και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την χώρα
– “Δεν υποχωρούμε στα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας” διεμήνυσε με ανακοίνωση ο Ερντογάν

Αιφνιδιαστικά και δυο μέρες μετά από την Σύνοδο της Κορυφής στη Βάρνα συνεδρίασε στην Τουρκία το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία δεν θα αποχωρήσει από τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της», αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας μετά από τη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν τα θέματα της κυπριακής ΑΟΖ και του Αιγαίου, με την Τουρκία να είναι ενοχλημένη με την Ελλάδα και τις «συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε σχέσεις καλής γειτονίας».

Υπενθυμίζεται το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (τουρκικά: Milli Güvenlik Kurulu, MGK) περιλαμβάνει τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, επιλεγμένα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ο οποίος είναι επίσης ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής). Όπως και τα εθνικά συμβούλια ασφάλειας των άλλων χωρών, το MGK αναπτύσσει την πολιτική εθνικής ασφάλειας (δείτε εδώ περισσότερα).

“Θα αναλάβουμε δράση εάν οι Κούρδοι μαχητές δεν αποχωρήσουν από τη Μάνμπιτζ της Συρίας”

Η Τουρκία θα αναλάβει δράση εάν οι Κούρδοι μαχητές δεν αποσυρθούν αμέσως από την περιοχή Μάνμπιτζ (Ιεράπολη) της Συρίας και τις περιοχές της χώρας ανατολικά του Ευφράτη, ανακοίνωσε σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Το Συμβούλιο διαμήνυσε επίσης ότι αναμένει από την ιρακινή κυβέρνηση να εμποδίσει τις επιχειρήσεις της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) στο Ιράκ, ιδίως στις πόλεις Σιντζάρ και Καντίλ.

Στην περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε η Τουρκία θα τις αποτρέψει η ίδια, τονίστηκε από το συμβούλιο.

Συνεδριάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και στην Ελλάδα. Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει την Πέμπτη 29 Μαρτίου, στις 18.00 στα γραφεία του κόμματος, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις